Entusiastbilsförsäkring

Entusiastförsäkring för speciella bilar

Bilförsäkring anpassade för unika äldre personbilar i mycket fint skick. Grundkravet för att få teckna en entusiastförsäkring till sin bil är att bilen är unik i sitt slag och har ett historiskt värde. Entusiastförsäkring är en utmärkt försäkring för den som inte använder sin bil hela året men som ändå vill ha ett heltäckande försäkringsskydd.

Heltäckande försäkring med rimlig premie

För att försäkringen ska kunna vara så bred som den är till ett bra pris krävs vissa motprestationer från försäkringstagaren. Det finns speciella kriterier som bör uppfyllas innan du kan teckna en entusiastförsäkring till bilen. Många försäkringsbolag vill att bilen ska vara av äldre modell, att den inte ska köras mer än ett visst antal mil per år samt förvaras i garage under året. Utöver dessa har försäkringsbolagen olika regler som till exempel krav på brandsläckare i bilen, att bilen inte får användas till och från jobbet. Ofta krävs också att bostad och bruksbil ska vara försäkrade i samma försäkringsbolag.

Entusiastförsäkring för renoveringsobjekt

Entusiastbilförsäkring är en helförsäkring i trafik. Du kan också känna dig trygg med ett försäkringsskydd under utställningar och transport av bil. Möjlighet finns också att teckna försäkring till avställd bil som ännu inte är färdigbyggd eller är under renovering.

Försäkringar

Planerar du att teckna en försäkring? Läs vår artikel om viktiga saker att tänka på.

Försäkring Försäkring

Försäkring till segelbåt, nya bilen eller villan? Bland försäkringsbolagen hittar du den försäkring du behöver.

Sponsrade länkar från Eniro