Miljöbilsförsäkring

Miljöbil

I takt med att miljöbilarna ökar i Sverige finns också utrymme för att utforma speciella försäkringar för miljöbilar. För att få räknas som miljöbil krävs att bilen är en personbil med en vikt på högst 3500 kg och uppfyller övriga krav för miljöbilspremien.

Miljöbilsförsäkring

Köper man en miljöbilsförsäkring innebär det bland annat att försäkringsbolaget köper utsläppsrätter samt använder miljöengagerade verkstäder vid reparation av skador på bilen. Även hyrbilsfirmor med ett aktivt miljöengagemang är knutna till samarbetet. En miljöbilsförsäkring är ett steg mot en mer hållbar miljö.

Heltäckande försäkring för miljöbilar

I grunden är miljöbilsförsäkringen som vilken annan bilförsäkring som helst. Förutom trafikförsäkring kan man teckna en halvförsäkring eller helförsäkring till miljöbilen. Halvförsäkringen ersätter glasskador, stöld och brand och maskinskadeförsäkring. Skulle olyckan vara framme och ägaren till bilen skulle hamna i en rättslig tvist ersätts assistans och rättegångskostnader. Lägg till en vagnsskadeförsäkring så får du ett heltäckande försäkringsskydd till din miljöbil.

Försäkringar

Planerar du att teckna en försäkring? Läs vår artikel om viktiga saker att tänka på.

Försäkring Försäkring

Försäkring till segelbåt, nya bilen eller villan? Bland försäkringsbolagen hittar du den försäkring du behöver.

Sponsrade länkar från Eniro