Lassie Uppfödarförsäkring

Som uppfödare av valpar/kattungar ska du ha en försäkring som ersätter skador och sjukdomar på valparna/kattungarna men som även ger ersättning för mamman. Med Lassies uppfödarförsäkring kan du få ersättning för både avelsrelaterade skador men även dolda fel och livförsäkring.

Här finner du information om priser, försäkringsinnehåll samt ett omdöme om Lassies uppfödarförsäkring 2024!

array(0) { }
4.9/5
Utmärkt
 • Högt rankad försäkring
 • En av branschens högsta ersättningsbelopp
 • Lång självriskperiod
 • BLACK WEEK: Få 150 kr rabatt i Lassie-butiken Kod: CYBERWEEK
Maxersättning
150 000
Karenstid
0-14 dagar
Lägsta/högsta självrisk
0 kr + 15% och 3 500 kr + 25%
Information om Lassie Hundförsäkring
Pris: Från 51 kr/mån
Rabatt: Upp till 250 kr i kunskapsrabatt och/eller 500 kr rabatt/värvad vän
Bindningstid: Ingen
Fast självrisk: 0, 1 500 eller 3 500 kr
Rörlig självrisk: 15-25%
Självriskperiod: 365 dagar
Försäkringsnivåer: Mini, Mellan, Stor
Tillägg: Livförsäkring, Liv med användbarhet (tillägg till livförsäkring), Uppfödarförsäkring
Mer information om Lassie Hundförsäkring
Veterinärvårdsbelopp: 30 000, 60 000 eller 150 000 kr
Ersättningsminskning: Nej
Kan tecknas fr.om: 6 veckor
Livförsäkring kan tecknas från/till: 6 veckor-4 eller 6 år beroende på ras
Livförsäkring sänkning: Nej
Livförsäkring upphör: 8, 10 eller 12 år
Dolda fel: Ja
Fri digital veterinärvård: Ja

Fördelar Lassie uppfödarförsäkring

 • Prisvärd försäkring för avel
 • Ersätter dolda fel för valp/kattunge i 3 år och 3 månader
 • Bra och tydliga villkor

Uppfödarförsäkring – så funkar det

En uppfödarförsäkring är endast till för dig som föder upp djur då den har delar som riktar sig enbart mot avel. En försäkring för uppfödare ska ge ett genomgående skydd för komplikationer som kan uppstå i samband med avel, samt ett ekonomiskt skydd för valparna/kattungarna när de väl är födda. Vissa avelsförsäkringar, liksom Lassies, har fördelar även för hanen.

Uppfödarförsäkringen är antingen en separat försäkring eller en tilläggsförsäkring till den vanliga hundförsäkrinngen och kattförsäkringen. Läs vidare i vår Lassie uppfödarförsäkring recension och lär dig mer om hur det fungerar för just detta försäkringsbolag!

Hund- och kattförsäkring hos Lassie

Lassie erbjuder ingen separat försäkring för uppfödare utan det är en tilläggsförsäkring vilken du adderar till tikens/honans grundförsäkring.

Detta täcker en hund-/kattförsäkring hos Lassie:

InnehållMiniMellanStor
Veterinärvårdsbelopp30 000 kr/mån60 000 kr/mån150 000 kr/mån
Dolda felJa, högst 30 000 krJa, högst 60 000 krJa, högst 150 000 kr
Fria videosamtal till FirstVetJaJaJa
TänderJaJaJa
Ordinerat foderNejJa, högst 3 000 krJa, högst 6 000 kr
MedicinNejJa, högst 6 000 krJa, högst 150 000 kr
RehabiliteringNejJa, högst 6 000 krJa, högst 12 000 kr
KejsarsnittNejJa, högst 60 000 krJa, högst 150 000 kr
Avancerad diagnostikNejJa, högst 60 000 krJa, högst 150 000 kr
Fast självrisk0, 1 500 eller 3 500 kr0, 1 500 eller 3 500 kr0, 1 500 eller 3 500 kr
Rörlig självrisk15 eller 25% 15 eller 25% 15 eller 25% 
Självriskperiod365 dagar365 dagar365 dagar
LivförsäkringTillvalTillvalTillval

Avelsförsäkring hos Lassie

Hos Lassie måste du som nämnt teckna en grundförsäkring först, varpå du väljer tilläggsförsäkringen “Uppfödarförsäkring” som är framtagen att ge ett ekonomiskt skydd för tiken/honan rörande aveln, samt ge valparna/kattungarna ett skydd efter födseln. Även hanen får fördelar med deras avelsförsäkring.

Detta täcker uppfödarförsäkringen hos Lassie:

 • Fertilitetsutredning – Om tiken/honan inte blir dräktig vid parning eller om hanen misstänks vara steril kan försäkringen ersätta en utredning av fertilitet.
 • Kejsarsnitt – Har du tecknat Lassie Mini kan tiken ersättas med ett kejsarsnitt, Lassie Mellan och Stor ersätter upp till två kejsarsnitt.
 • Valp- och kattkull – Ersätter veterinärvårdskostnader för valp/kattunge från födseln t.om leveransdagen till ny ägare eller som längst t.om 4 månaders ålder. Det maximala ersättningsbeloppet  är 30 000 kr/kull. Försäkringen ersätter även dödsfall av valp/kattunge med upp till 10 000 kr/valp och 8 000 kr/kattunge förutsatt att det skett pga konstaterad sjukdom eller enligt försäkringen godkänd skada.
 • Dolda fel – Skador och sjukdomar som funnits innan undersökning av veterinär och som heller inte observerades vid veterinärbesiktningen kan ersättas med upp till 30 000 kr/kull. 

Tilläggsförsäkring Liv med användbarhet – avel

Det finns ytterligare en tilläggsförsäkring som kan vara bra att ha till avelstiken/honan vilken heter “Liv med användbarhet”, den ger ersättning om din tik/hona förlorar sin avelsförmåga. Högsta ersättning från hundförsäkringen vid förlorad egenskap är 50 000 kr och högsta ersättning från kattförsäkringen är 20 000 kr.

Detta moment kan även ge ersättning om din hund/katt dör, måste avlivas eller försvinner och inte återfinns. Ersättningsbeloppet ska då matcha hundens/kattens marknadsvärde.

Karensdagar

Det är vanligt att en hund-/kattförsäkring har karenstid. Karens är den tid som måste gå från det att du tecknar en försäkring till det att du har rätt att få ersättning från försäkringsbolaget. 

När du tecknar en ny hund-/kattförsäkring hos Lassie har du en karenstid på 14 dagar, sedan finns det andra villkor för uppfödarförsäkring.

Lassies uppfödarförsäkring har karensdagar på 60 dagar för kejsarsnitt och förlossningskomplikationer, däremot gäller försäkringen för valparna/kattungarna direkt från födseln.

Självrisk för uppfödarförsäkring

Hos Lassie måste du betala självrisk när du använder hund-/kattförsäkringen, detta gäller även avelsförsäkringen. 

Du får välja fast och rörlig självrisk när du tecknar försäkringen. Den fasta självrisken är en stående summa vilken betalas endast en gång per självriskperiod,vilken är hela 365 dagar och en av de längsta som finns på marknaden. Den rörliga självrisken är procentuell och betalas varje gång du använder försäkringen.

Ibland gäller uppfödarförsäkringen utan självrisk, läs mer om det i hund-/kattförsäkringens villkor.

Hund-/kattförsäkringens kostnad

Priset för hund-/kattförsäkring hos Lassie är individuellt då det baseras på djurets ras, kön, ålder, vald självrisk samt försäkringsnivå, men genomsnittligt pris hos Lassie ligger någonstans mellan 200-400 kr/mån.

Lassie uppfödarförsäkring pris

Eftersom att försäkringen för uppfödare tecknas som tilläggsförsäkring så har den ett eget pris utöver grundförsäkringen, vilket är 17 kr/mån för hundar och endast 8 kr/mån för katter. Detta är ett väldigt lågt pris jämfört med konkurrenterna.

Rabatter och erbjudanden

Som kund hos Lassie blir du erbjuden bra rabatter:

 • Kunskapsrabatt – Du kan få upp till 500 kr i rabatt på hund-/kattförsäkringen genom att lära dig mer om hundens/kattens hälsa och förebygga sjukdomar och skador. Detta gör du enkelt genom att logga in i Lassies app och samla poäng genom att utföra olika uppgifter, lättförtjänta pengar och väldigt lärorikt!
 • Värva vänner – När du bjuder in en vän till Lassie som tecknar en försäkring så får du 250 kr rabatt, likaså din vän. Du kan bjuda in flera vänner och få 250 kr rabatt för varje värvad vän. Busenkelt!

Lassie har även rabattkod för studenter med Mecenatkortet där du kan få 350 kr i rabatt första försäkringsåret.

Lassie uppfödarförsäkring omdöme

När vi jämför hund-/kattförsäkring för djuruppfödare är Lassie ett av de bättre alternativen. Detta då deras försäkring har ett bra innehåll med schyssta villkor och en billig försäkring för uppfödare. 

Lassie har en kunnig kundtjänst vilka ger snabba och tydliga svar på chatten. Finns de inte på plats på chatten svarar de på oftast på mail inom ett dygn. 

Vi rekommenderar Lassies avelsförsäkring till dig som vill ha en enkel försäkring vid uppfödning som ger ett bra skydd till tik/hona, valpar/kattungar och hane. Dock tycker vi att veterinärvårdsbeloppet med 30 000 kr för hela kullen är i lägsta laget om det är så att man får många djurbebisar. 30 000 kr/8 bebisar=3 750 kr i veterinärvårdsersättning.

Vanliga frågor och svar om Lassies uppfödarförsäkring

Hur ansöker man om en uppfödarförsäkring hos Lassie?

Lassie är en digital försäkringsgivare, därmed ansöker du om avelsförsäkring för hund/katt via deras webbplats. Det tar endast några minuter och du godkänner med BankID.

Uppfödarförsäkringen är en tilläggsförsäkring vilken du tecknar i samband med ett du köper hund-/kattförsäkring till tiken/honan. Om du redan har försäkrat din tik/hona så går det alldeles utmärkt att lägga till valp-/kattkullsförsäkringen i efterhand, det gör du lättast genom att kontakta Lassies kundservice via telefon, mail eller chatten på hemsidan/appen.

Har Lassie uppfödarförsäkring för företag?

Nej, i dagsläget erbjuder tyvärr inte Lassie någon speciell avelsförsäkring för företagare.

När ska man försäkra valparna/kattungarna?

Med Lassies uppfödarförsäkring blir valparna/kattungarna försäkrade direkt från det att de föds fram t.om tills att de levereras till sina nya hem, men längst t.om 4 månaders ålder, därefter måste du skaffa en valp/kattungeförsäkring.

Vad kostar en valpkullsförsäkring hos Lassie?

Lassie har en billig hundförsäkring för uppfödare, den kostar endast 17 kr/mån vilket är ett riktigt bra pris med tanke på vad man faktiskt får från försäkringen.

Vad kostar en kattkullsförsäkring hos Lassie?

Försäkringen för kattkull är ännu billigare än den för valpkull och kostar så lite som 8 kr/mån.

Lassie försäkring kontakt

Telefon

Skador och direktreglering: 010-183 98 18

Öppettider skador och direktreglering

Skador: Måndag-fredag 08:30-16:45

Direktreglering: Måndag-söndag förutom helgdag 07-22

E-post

Kundtjänst: [email protected]

Skadeanmälan: [email protected]

Direktreglering: [email protected]

Klagomål: [email protected]

Övriga frågor: [email protected]

Chatt

Lassies chatt har öppet vardagar 08-22, öppettiderna på helgdagarna varierar

Besöksadress

Markvardsgatan 15

111 53 Stockholm

Faktureringsadress

Lassie AB Org. nr. 559268-8310

Markvardsgatan 15

113 53 Stockholm

Lassies egna app 

Lassies app är gratis och finns tillgänglig för iOS och Android. Logga in på Mina sidor för Lassie i appen och se all information om dina försäkringar, kommunicera med kundtjänst, samla rabatter m.m. 

Lassie AB Alla bolag: https://www.allabolag.se/5592688310/lassie-ab

Senast granskad: 20 mars, 2023