ICA Hundförsäkring

 • Gäller från dag ett utan karenstid
 • Täcker kostnader för dolda fel, medicin och rehabilitering
 • Ica-bonus på försäkringspremien
array(0) { }
4.7/5
Utmärkt
 • Läkemedel omfattas upp till valt maxbelopp
 • Rehabilitering, röntgen och dolda fel ingår
 • ICA-bonus på premien
Maxersättning
150 000 kr
Karenstid
0-15 dagar
Lägsta/högsta självrisk
2 000 kr + 15% och 3 500 kr + 25%
Information om ICA Hundförsäkring
Pris: Individuellt
Rabatt: Ingen
Bindningstid: Årsavtal
Fast självrisk: 2 000-3 500 kr
Rörlig självrisk: 15-25%
Självriskperiod: 130 dagar
Försäkringsnivåer: En basförsäkring
Tillägg: Livförsäkring
Mer information om ICA Hundförsäkring
Veterinärvårdsbelopp: Upp till 150 000 kr
Ersättningsminskning: Nej
Kan tecknas fr.om: 6 veckor
Livförsäkring kan tecknas från/till: 6 veckor-4, 5 eller 6 år beroende på ras
Livförsäkring sänkning: 20% från 5, 7 eller 9 år beroende på ras
Livförsäkring upphör: 8, 10 eller 12 år beroende på ras
Dolda fel: Ja
Fri digital veterinärvård: Ja

Vårt omdöme om ICA Hundförsäkring

ICA Hundförsäkring är en omfattande försäkring som täcker det mesta. Det går dock inte att välja bort några skydd som du inte vill ha, utan när du tecknar en försäkring köper du hela paketet. Det du i stället kan påverka för att styra priset är maxbeloppet på ersättningen och vilken självrisk du vill ha. Har du något av Icas kort får du dessutom bonus på hundförsäkringen.

Ingen karenstid gäller för Ica Hundförsäkring, och inte heller någon övre gräns för hur gammal hund du kan försäkra. Något som däremot saknas är tilläggsförsäkringar utöver livförsäkringen. Visserligen ingår många skydd redan i grundförsäkringen, men det minskar möjligheten att anpassa försäkringen efter hundens behov.

Fördelar 

 • Ingen karenstid
 • Läkemedel omfattas upp till valt maxbelopp
 • Rehabilitering, röntgen och dolda fel ingår

Nackdelar

 • Mindre flexibel än andra hundförsäkringar

Vad ingår i ICA Hundförsäkring?

ICA har bara ett alternativ för sin hundförsäkring, och du kan alltså inte själv välja omfattning på försäkringens innehåll. Däremot kan du välja vilken maxersättning du vill ha för veterinärvårdskostnader: 30 000 eller 60 000 kronor per år.

I hundförsäkringen ingår veterinärvård som hunden kan behöva för olika undersökningar och behandlingar. Även kastrering, bettkorrigering, ett första kejsarsnitt och plastikoperationer ingår i försäkringen, så länge det är medicinskt motiverat.

Något som är extra värt att nämna är att receptförskrivna läkemedel omfattas upp till det maxbelopp du har valt för veterinärvårdskostnader. Det gäller även cell- och strålbehandlingar, röntgenbehandlingar och dolda fel.

Tänk på! Om din hund är äldre än fyra månader när du tecknar försäkringen, behöver du kontrollera vilka skydd som gäller och inte.

För flera skydd finns det krav på när hunden måste ha blivit försäkrad innan fyra månaders ålder. Till exempel gäller det för dolda fel, bettkorrigering och vissa sjukdomar och skador i lederna. För dolda fel krävs också att hunden blev besiktigad hos en veterinär mellan 7 och 12 veckors ålder, utan någon anmärkning.

Tecknar du Ica Hundförsäkring får du också fri tillgång till onlinetjänsten Firstvet. Där kan du göra digitala veterinärbesök för att få råd innan du avgör om du behöver åka till veterinären med din hund. Firstvet kan också hjälpa till med remiss om det behövs.

Skydd som ingårIca Hundförsäkring
Veterinärvård*

 

*Upp till valt maxbelopp.

Ingår
Receptförskrivna läkemedel*

 

*Upp till valt maxbelopp.

Ingår
Kejsarsnitt*

 

*Gäller om hunden inte har behövt kejsarsnitt förut.

Ingår
Viss tandvård*

 

*Bettkorrigering, borttagning av mjölktänder och frakturer på mjölktänder. Bettkorrigering gäller om hunden varit försäkrad sedan innan fyra månaders ålder.

Ingår
KastreringIngår
Vissa ledsjukdomar*

 

*Gäller om hunden varit försäkrad sedan innan 4 månaders ålder.

Ingår
PlastikoperationIngår
MR-röntgen och CT-röntgen*

 

*Upp till valt maxbelopp.

Ingår
Cellgifts- och strålbehandling*

 

*Upp till valt maxbelopp.

Ingår
Ledimplantat*

 

*Upp till valt maxbelopp.

Ingår
Diskbråck och knäleds- eller meniskskador*

 

*Gäller om hunden varit försäkrad sedan innan 4 månaders ålder.

Ingår
Dolda fel*

 

*Upp till valt maxbelopp. Gäller utan karenstid om hunden försäkrades innan fyra månaders ålder och besiktigades mellan 7 och 12 veckors ålder.

Ingår
Rehabilitering*

 

*Ersättning upp till 6 000 kronor.

Ingår
Avlivning och kremering*

 

*Ersättning upp till 1 000 kronor.

Ingår
Besök hos FirstvetIngår

Livförsäkring till Ica Hundförsäkring

Om du vill kan du lägga till en livförsäkring till den grundläggande veterinärförsäkringen. Den ersätter upp till hundens marknadsvärde ifall hunden skulle avlida, behöva avlivas eller har sprungit bort och varit borta i över 60 dagar. För livförsäkringen gäller ingen självrisk.

Tips! Om din hund är registrerad hos Svenska Kennelklubben och stambokförd kan du livförsäkra hunden till ett högre belopp.

Livförsäkringsbeloppet sänks med 20 procent per år för äldre hundar. När detta sker beror på vilken ras hunden är. Det är också rasen som avgör till vilken ålder som livförsäkringen gäller.

Övriga tilläggsförsäkringar

ICA Hundförsäkring har inga tilläggsförsäkringar utöver livförsäkringen.

Tillägg till försäkringen

 • Livförsäkring

Villkor för ICA Hundförsäkring

För vissa raser finns särskilda bestämmelser för när försäkringen gäller för olika skador. Det kan också finnas andra faktorer som påverkar vad som gäller för just din hund. För att få veta mer om detta kan du läsa försäkringsvillkoren för Ica Hundförsäkring.

Har du redan en hundförsäkring men vill byta till Icas försäkring gäller fri flytträtt. Det innebär att du får byta till Ica Hundförsäkring även om hunden har varit sjuk eller skadad tidigare. Den måste dock vara helt frisk när du tecknar den nya försäkringen.

Hundens ålder

Du kan teckna försäkringen från och med att hunden är sex veckor gammal. Någon övre åldersgräns finns inte, utan du kan teckna försäkringen även för äldre hundar.

Dock är det bra att försäkra hunden så tidigt i livet som möjligt. Flera skydd har nämligen villkoret att hunden måste ha försäkrats inom de fyra första månaderna för att du ska kunna få någon ersättning. Dessutom ska hunden ha veterinärbesiktigats när den var mellan 7 och 12 veckor gammal.

Karenstid

I grunden har försäkringen ingen karenstid, och gäller alltså från den dag du tecknar den.

Dock finns det två undantag. Det första undantaget är om hunden inte har varit försäkrad sedan före 120 dagars ålder. Då gäller 180 karensdagar vid vissa rygg- och ledsjukdomar och 365 dagar för dolda fel.

Det andra undantaget är om du inte betalar din hundförsäkring och den blir uppsagd av den anledningen. Då blir karenstiden 20 dagar om du tecknar försäkringen igen.

Självrisker

Den fasta självrisken, som du betalar en gång per självriskperiod, är 2 000 eller 3 000 kronor. Du väljer själv vilken av självrisknivåerna du vill ha och påverkar därmed vad du betalar för premie på försäkringen. Självriskperioden för Ica Hundförsäkring är 130 dagar.

Den rörliga självrisken betalar du varje gång du besöker en veterinär. Även där kan du välja självrisk: antingen 15 eller 25 procent av kostnaden som kvarstår efter den fasta självrisken.

Vid vissa typer av skador behöver du dock inte betala någon självrisk alls. Det gäller skador som orsakas av brand, uppstår vid trafikeftersök eller om hunden blir skadad av ett rovdjur trots att den bär skyddsväst.

Då gäller en annan självrisk

Skydd som ingårFast självriskRörlig självrisk
Skador av brand0 kr0 %
Skador vid trafikeftersök0 kr0 %
Rovdjurs- och vildsvinsskador*

 

*Gäller om hunden bär skyddsväst.

0 kr0 %
 

Vad påverkar priset på Ica Hundförsäkring?

Priset på din hundförsäkring styrs av en mängd olika faktorer. Bland annat påverkas det av var du bor, vilken ras hunden är och hur gammal den är. Vilken självrisk och maxersättning du väljer avgör också vad du får betala för försäkringen.

Är du redan Ica-kund har du chans att påverka din premie ytterligare genom att använda ditt Ica-kort.

Rabatter du kan få på hundförsäkringen

 • Ica-bonus. Har du ett Ica-kort eller något av Ica Bankens bankkort får du bonus på hela kostnaden för din hundförsäkring. Den här bonusen får du alltså på varje månadspremie, medan många andra försäkringsbolag ger en engångsrabatt när du tecknar försäkringen.

Kontakta Ica Försäkring

Du kan höra av dig till Ica Försäkring antingen via mejlformuläret på hemsidan, eller via telefon på vardagar. Då får du prata med en försäkringsrådgivare som kan ge dig råd, svara på frågor om försäkringspriset eller hjälpa dig att teckna hundförsäkringen.

Skadeanmälan gör du via Svedea, som är försäkringsgivare för Icas hundförsäkring. En länk till formuläret finns på Ica Försäkrings hemsida. Gäller det något som täcks av livförsäkringen använder du blanketter för att anmäla skadan.

Senast granskad: 20 mars, 2023