Hoppa till innehåll

Jämför & hitta bästa klockförsäkringen 2022

Inlägget är reklam för Moderna Försäkringar, ManyPets SE, Insplanet, ICA Försäkring, Hedvig SE, evoli SE, Europeiska ERV, Compricer och Accept Inkomstförsäkring och innehåller annonslänkar.

Är du rädd att din dyra och exklusiva klocka blir stulen eller skadad? I den här artikeln går vi igenom de bästa klockförsäkringarna 2022 till dig som vill försäkra din klocka.

Fördelar
 • Personligt service-team
 • Enkel skadeanmälan
 • 10x så nöjda kunder
Fast självrisk
1 500 kr
Lösöre upp till
1 000 000 kr
Personskydd
Ja
Rättsskydd
Maxersättning 250 000 kr
Ansvarsskydd
Ja
Fördelar
 • Ett prisvärt och omfattande skydd
 • Drulleförsäkring och reseskydd ingår
 • Bonus på ICA om kyl eller frys går sönder
Fördelar
 • Drulleförsäkring ingår
 • Ersättning vid cykelstöld upp till 50 000 kr
 • Reseskyddet täcker hela familjen i 45 dagar
Fast självrisk
1 500 kr
Lösöre upp till
1 000 000 kr
Personskydd
Ja
Rättsskydd
Maxersättning 300 000 kr
Ansvarsskydd
Ja
Fördelar
 • Gör skadeanmälan på 2 min
 • Sätt din egen självrisk
 • Reseförsäkring ingår

Bästa klockförsäkringen 2022:

Vad är en klockförsäkring?

Klockor har länge setts som en av de mest självklara accessoarer att bära till fest såväl som till vardags. Marknaden erbjuder ett mycket stort utbud av olika modeller och varumärken att välja mellan, vilket innebär att det finns klockor både i olika stilar och olika prisklasser. Vissa klockor är så pass dyra och exklusiva att de bör försäkras för att vara skyddade. Skulle olyckan vara framme kan en klocka för många tusenlappar annars gå till spillo.

Generellt sett kan man säga att det finns två olika försäkringar som du kan använda dig av när du vill försäkra din klocka. Här kan du antingen välja en separat klockförsäkring som är specifikt framtagen för ändamålet, men du kan också se över din hemförsäkring och göra eventuella tillval som ger klockan ett riktigt bra skydd. Vad du väljer är naturligtvis helt upp till dig själv, men med tanke på hur omfattande en hemförsäkring kan vara rekommenderar vi att du tittar på detta alternativ i första hand.

I den grundläggande hemförsäkringen brukar en klockförsäkring dock inte ingå, utan här behöver du använda dig av tillval och tilläggsförsäkringar för värdefulla föremål. Även en drulleförsäkring eller ett allrisktillägg fungerar riktigt bra, men se till att du kollar med försäkringsbolaget om vad som gäller så att du kan säkerställa att din klocka är skyddad. En klockförsäkring säkerställer att du får hjälp med reparation eller ersättning för din klocka om den skulle råka gå sönder, t.ex. genom att den tappas i marken eller får en vattenskada.

Separata klockförsäkringar är också ett bra alternativ. Dessa brukar vara väldigt omfattande och täcka upp för både det ena och det andra. Nackdelen med en separat försäkring är dock att de ofta är mycket kostsamma och det är inte säker att det blir det mest prisvärda alternativet. När du väljer ett tillägg till din vanliga hemförsäkring kan du istället slå två flugor i en smäll. Ditt hem kommer du ändå att behöva ha skyddad och tillvalet blir ett extra komplement. Kom ihåg att det är viktigt att du kollar upp vad tillvalet inkluderar och skyddar och att du väljer en specifik försäkring för värdefulla föremål.

Så ersätts stulen eller skadad klocka

Har din klocka blivit stulen eller skadad? Då kan en klockförsäkring se till att du får hjälp med ersättning eller med reparation. Hur pass mycket du får och huruvida du får hjälp med reparation eller inte beror på vilken försäkring du väljer att använda dig av och vad som ingår.

Din hemförsäkring ger ett mycket bra skydd om din klocka skulle gå sönder eller bli stulen, men här finns det villkor och regler att anpassa sig efter. Tittar man på grundskyddet i hemförsäkringen kan detta täcka upp för skador som orsakats av t.ex. brand eller vattenskada, men inte för oaktsamhet från din egen sida. Gällande stöld har du rätt att få ersättning för din klocka om du har råkat ut för inbrott eller om du befinner dig utomhus och varit med om ett rån. Genom att komplettera din hemförsäkring med ett tillval för värdefulla föremål kan du få ett mycket höga maxbelopp än om du bara förlitat dig på grundskyddet. Orsaken till detta är helt enkelt för att tillvalet ger ett extra skydd och din allriskförsäkring inte belastas om även andra föremål blivit stulna eller skadade.

Vad är det då som gäller för separata klockförsäkringar? Ja, det beror helt på vilken försäkring du har valt och hur omfattande den är. Det är inte ovanligt att du får ersättning och hjälp med reparation vid både stöld och skada, men kom ihåg att du i många fall behöver betala en självrisk. Hur mycket självrisken hamnar på varierar och baseras på klockans värde. Det vanligaste är någonstans mellan 10-20 % som du själv behöver stå för.

Vi anser att en hemförsäkring med ett extra tillval för värdefulla föremål är det bästa alternativet för dig som vill ha ett så komplett skydd som möjligt och slippa betala onödiga avgifter varje månad. Tillvalet ser till att komplettera där den vanliga hemförsäkringen inte räcker till och du slipper således betala för ett skydd som din klocka redan har genom din vanliga försäkringen. Med en separat klockförsäkring är risken stor att du betalar dubbelt upp och vi kan inte se någon egentlig fördel med det.

Innan du gör din anmälan – att tänka på

När din klocka har gått sönder, blivit stulen eller förstörd är det viktigt att du gör en anmälan till ditt försäkringsbolag. Anmälan kan man idag göra online och du behöver således inte ringa eller maila till försäkringsbolaget ifråga. Innan du skickar in din anmälan finns det dock en hel del saker som är viktiga att tänka på, både för att du ska kunna få hjälp så snabbt som möjligt, men också för att försäkringsärendet ska kunna registreras korrekt.

Anmäla stöld av klocka

Oavsett om du använder dig av din hemförsäkring med tillval eller en separat klockförsäkring är det mycket viktigt att du anmäler eventuell stöld eller förlust av din klocka till polisen. Om du vill kunna få hjälp med ersättning av din klocka behöver du kunna uppvisa att en polisanmälan redan har blivit gjord. I samband med att du köper din klocka är det således viktigt att du skriver ner information om t.ex. modell och varumärke, men att du också sparar kvittot. För dyra klockor brukar det vara en självklarhet att spara kvittot, men om du av någon anledning inte har det kvar kan du använda dig av bevis som kartonger, fotografier eller kontoutdrag.

Anmäla skadad klocka

För klockor som har gått sönder på grund av fabriks- eller produktionsfel finns vanligtvis en lång garanti som du kan använda dig av. I detta fall behöver du bara höra av dig till företaget som du köpte klockan av och lämna in den för kostnadsfri reparation. Är det däremot så att din klocka har gått sönder för att du haft en vattenskada i din bostad eller för att du har råkat tappa den hårt i marken gäller annat.

När du vill anmäla en trasig eller skadad klocka är det viktigt att du först kontrollerar vilket skydd som din försäkring ger dig. Många hemförsäkringar erbjuder ett riktigt bra grundskydd och med ett tillval kan du även komplettera skador som du själv råkat orsaka, t.ex. om du har varit oaktsam med din klocka. Tittar vi istället på den separata klockförsäkringen är det inte ovanligt att endast plötsliga och oförutsedda yttra händelser räknas.

När ska man teckna en klockförsäkring?

När man har köpt en klocka som kostar väldigt mycket är det viktigt att försäkra den så fort som möjligt. Vi anser inte att det finns någon anledning att vänta, eftersom risken för stöld och skada ökar för varje minut som går. Genom att täcka en klockförsäkring på plats i butiken eller genom att komplettera din hemförsäkring innan ditt köp har du ett riktigt bra och prisvärt skydd att luta dig emot.

Med det sagt rekommenderar vi alltså att du tecknar en försäkring redan innan du tar klockan i din hand. Fördelen med att välja en hemförsäkring med tillval är att du kan aktivera din försäkring i riktigt got tid och på så sätt veta att du är skyddad när du går ut med klockan på armen från butiken. Även om sannolikheten till stöld och skador inte är jättestor, så är de fortfarande ett faktum att ta hänsyn till. Vill det sig illa kan du råka tappa klockan i butiksgolvet direkt efter att du har betalat för den, men du kan också råka få den stulen av någon som haft ögonen på dig och sett vilket dyrbart köp du har gjort.

Att teckna en försäkring är inte svårt och idag behöver du inte ens kontakta ditt hemförsäkringsbolag via telefon eller mejl. Du kan bara logga in på hemsidan och lägga till eller ta bort tillval och försäkringar som du själv önskar. Väljer du en separat klockförsäkring kommer du att behöva registrera och betala för detta i butiken. Det blir inte bara krångligt och tidskrävande i många fall, utan du kommer troligtvis också behöva betala ett mycket högre pris.

Det är alltid bäst att först ta reda på vad din hemförsäkring täcker innan du väljer en separat klockförsäkring. Du kan ha skydd som du kanske inte är medveten om, eftersom du inte har behövt använda dig av det tidigare. Idag är det många som har väldigt heltäckande hemförsäkringar och då är en separat försäkring för din klocka helt onödigt. Oavsett vilken typ av försäkring du väljer vill vi dock återigen påpeka vikten av att försäkra klockan direkt.

Vanliga frågor om klockförsäkringar

När det är dags att försäkra en klocka kan det uppstå många frågor och funderingar. Vilken försäkring ska man välja och vilken är egentligen bäst? Här nedan har vi samlat några av de vanligaste frågorna som vi får in av läsare och naturligtvis även svaren på dessa.

Vad händer om jag reser och blir av med klockan?

Att få klockan stulen på semestern är en mycket tråkig upplevelse, men med en drulleförsäkring eller tillval för värdefulla föremål i din hemförsäkring kan du får den ersatt. Detta gäller även för separata klockförsäkringar, men det är viktigt att du polisanmäler händelsen.

Vilka skador täcker en klockförsäkring?

Vilka skador en klockförsäkring täcker beror helt på vad det är för typ av försäkring du har och hur omfattande den är. Ofta täcker den vanliga hemförsäkringen skador som vattenskador eller skador vid brand och inbrott. Med ett tillval kan du dock täcka upp även för oaktsamhet.

Täcker en klockförsäkring stöld?

Ja! Både den vanliga hemförsäkringen, ett tillval i hemförsäkringen och en separat klockförsäkring täcker upp om du får din klocka stulen. Men fördelen med ett tillval på hemförsäkringen är att du då får ut mer ersättning än om du bara har det vanliga allriskskyddet bakom dig.

Ger klockförsäkringar ersättning för service av klocka?

Huruvida du får ersättning för service av din klocka varierar mellan olika försäkringar och vad det är för typ av service som krävs. Kom ihåg att produktionsfel vanligtvis täcks upp av klockans egna garanti. Kolla upp med ditt försäkringsbolag vad som gäller och kom ihåg att en självrisk kan förekomma.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5
Rated 5 out of 5
5 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%