Hoppa till innehåll

Jämför bilförsäkring – Byt till bästa priset direkt 2022

Inlägget är reklam för Moderna Försäkringar, ManyPets SE, Insplanet, ICA Försäkring, Hedvig SE, evoli SE, Europeiska ERV, Compricer och Accept Inkomstförsäkring och innehåller annonslänkar.

Jämföra bilförsäkringar är något vi på Försäkringsguiden gjort med nöje. Om du äger en bil måste du ha försäkrat den för att få köra bilen. Däremot väljer du själv hur mycket du vill ska ingå i din bilförsäkring.

I den här artikeln jämför vi olika bilförsäkringar så du kan hitta den som är bäst för dig 2022.

Du behöver inte ange något personnummer eller registreringsnummer för att jämföra bilförsäkringar. Du behöver inte heller ange ditt telefonnummer och kommer inte att bli uppringd av oss.

Tänk på! Priset på din bilförsäkring påverkas av en mängd olika faktorer, till exempel bilmärket, din ålder och var du bor. Du kan jämföra vad som ingår i olika försäkringar, men priset för just din bilförsäkring avgörs i slutändan av försäkringsbolaget utifrån dina personliga uppgifter. 

Bästa bilförsäkringen 2022

 1. ICA Bilförsäkring
 2. Hedvig Bilförsäkring
 3. Evoli Bilförsäkring
 4. OKQ8 Bilförsäkring
Testvinnare
4.8
/
5
 • Fast pris! Ingen prishöjning på fem år om du är skadefri
 • 4,3 av 5 i betyg hos Konsumenternas
 • Ger dig bonus på ICA
Fast självrisk
1000
Rättsskydd
20 procent, lägst 1 500 kr
Allrisk
1 500 kr
Självrisker hos ICA Bilförsäkring
Trafik: 1000 kr
Brand: 1500 kr
Stöld: 1500 kr
Glas: 1500 kr
Maskinskada: Upp till 3000 kr
Räddning: 1500 kr
Ersättning hos ICA Bilförsäkring
Feltankning: 60 000 kr
Nyckelförlust: 60 000 kr
Kupéskada: 60 000 kr
Däck & fälgar: 25 000 kr
Ljudsystem & bildskärm: 30 000 kr
Extra självrisk under 24 år: 0 kr
4.7
/
5
 • Högst rankade på Trustpilot
 • Allt sköts genom deras mobilapp
Allrisk (drulle):
Maskin:
8 år eller 10 000 mil
Information om Hedvig Bilförsäkring
Pris (premie): Anpassat för dig
Rabatt:
Trustpilot: 4,8
Betalning: Autlmatisk kortbetalning eller autogiro
Ersättning för: Brandskada, glasskada, rättshjälp, skadegörelse, viltolycka, trafikolycksfall, vagnskada & krishjälp
Självrisker hos Hedvig Bilförsäkring
Trafik: 1500 kr
Brand: 2000 kr
Stöld: Beror på om bil var olåst/låst
Maskinskada: 5000-8000
Rättskydd: 20% (som lägst 2 000 kr)
3.9
/
5
 • Bäst pris för dig över 30 år
 • Passar dig som haft körkort länge
 • Bra pris för dig som kör en vanligare bil
Allrisk (drulle):
Maskin:
8 år eller 10 000 mil
Självrisker hos Evoli Bilförsäkring
Trafik: 2000 kr
Brand: 4000 kr
Stöld: 4000 kr
Glas: 40%, lägst 2000 kr
Maskinskada: 4000/8000 kr
Räddning: 2000 kr
Rättskydd: 25%
Ersättningar hos Evoli Bilförsäkring
Feltankning:
Nyckelförlust:
Kupéskada:
Däck & fälgar: 30 000 kr
Ljudsystem & bildskärm: 30 000 kr
Extra självrisk under 24 år: 10% av prisbasbelopp
3.8
/
5
 • Ny aktör på marknaden
 • OKQ8 har bra branschkunskap
Fast självrisk
1000-4000 kr
Rättsskydd
20% av kostnaden, lägst 1 500 kr
Brandskada
Ingår i BackUp-tillägget20% av kostnaden, lägst 1 500 kr
Självrisker hos OKQ8 Bilförsäkring
Trafik: 1000 kr
Brand: 1500 kr
Stöld: 1500 kr
Glas: 1500 kr
Maskinskada: 1500-4000 kr
Räddning: 1500 kr
Rättskydd: 20%, lägst 1500 kr
Ersättning hos OKQ8 Bilförsäkring
Feltankning: 10 000 kr
Nyckelförlust: 10 000 kr
Kupéskada: 50 000 kr
Däck & fälgar:
Ljudsystem & bildskärm:
Extra självrisk under 24 år: 1 000 kr

Vad är en bilförsäkring?

Bilförsäkring är en typ av fordonsförsäkring och det finns tre olika typer: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Vilken bilförsäkring du ska välja beror på hur omfattande skydd du vill ha för bilen. Trafikförsäkringen är den som du behöver ha enligt lag, resterande är dyrare men med mer omfattande tillägg.

Så hittar du den billigaste bilförsäkringen

Det finns många faktorer som tas med i beräkningen när försäkringsbolaget räknar ut priset för din bilförsäkring. För att beräkna hur du får en så billig bilförsäkring som möjligt behöver du ha alla dessa faktorer i åtanke. En del saker kan du själv påverka för att få ner priset, till exempel vilken bil du köper, hur mycket du kör och vilken självrisk du vill ha.

Att tänka på för att hitta billigaste bilförsäkringen

 • Bilens märke. Försäkringsbolagen har ofta bilförsäkringar som är särskilt anpassade för olika bilmärken. Škoda, Renault, Volvo, Toyota, Volkswagen och Saab har generellt sett den billigaste bilförsäkringen. Bilmärken som kostar mer att reparera innebär en dyrare bilförsäkring, exempelvis BMW, Audi, Ford och Mercedes-Benz.
 • Bilens värde. Om bilen är begagnad och av mycket lågt värde är det sällan prisvärt att ha någon större försäkring på bilen. Däremot rekommenderas en mer heltäckande bilförsäkring för fabriksnya bilar.
 • Självrisk. När din bil skadas betalar du en del av kostnaden för skadan själv, beroende på vad som hände och vilken försäkring du har. Du kan själv vara med och styra hur hög självrisk du vill ha och därmed även försäkringskostnaden.
 • Var du bor. Trafikmängden där bilen ska användas påverkar risken för olycksfall. Därför är bilförsäkringar generellt billigare på mindre orter än i storstäder och i norra Sverige än i södra Sverige. I Stockholm är bilförsäkringar dyrast, medan de är billigast i Västerbotten och på Gotland
 • Ditt körande. Ju mer du beräknar att använda din bil desto större risker utsätts bilen för, och därmed påverkas priset på försäkringen. Det räknas också in om du kör på ett säkert sätt, om du har varit inblandad i en trafikolycka tidigare och hur många skadefria år bilen har haft.
 • Hur bilen förvaras. Ställer du bilen i ett låst, larmat garage när du är hemma drar det ner priset.

Tips! Ofta kan du få rabatt och lägre självrisk på bilförsäkringen om du tecknar den hos ett försäkringsbolag där du redan har andra försäkringar, till exempel en hemförsäkring.

Vissa faktorer som du själv inte kan styra spelar också in i kostnaden för bilförsäkring, till exempel din ålder.

Vad kostar en bilförsäkring?

I genomsnitt kostar en bilförsäkring 4 774 kronor per år, alltså cirka 400 kronor i månaden.

Priset är dock väldigt individuellt beroende på vad du tycker är viktigt att ta med, vilket bilmärke du har och var du bor. För det dyraste märket BMW kan en bilförsäkring kosta upp till 7 000 kronor per år, medan årskostnaden kan hamna på cirka 3 800 kronor för det billigaste märket Skoda.

Tips! Ibland erbjuder försäkringsbolag lägre pris under första året av bilförsäkringen, för att sedan höja priset. Genom att byta bilförsäkring varje år kan du därför hålla nere kostnaden.

Vi rekommenderar därför att jämföra bilförsäkringar så att du säkerställer att du får bästa möjliga pris. Enligt Compricer kostar en bilförsäkring i snitt 4 300 – 5 300 kronor per år, baserat på de bilförsäkringar som tecknas genom deras webbtjänst.

Dyrare bilförsäkring för unga under 25 år

Förare som är under 25 år brukar behöva betala en högre kostnad för bilförsäkringen än andra förare. Det kan därför bli extra dyrt när du är t.ex. student och en utav alla anledningar till att studenter gärna håller sig till kollektivtrafiken. Det beror på att unga förare statistiskt sett utgör en större risk i trafiken, eftersom de inte har haft körkort särskilt länge. Självrisken är också högre för förare under 25 år.

Tänk på! Om någon under 25 år ska köra din bil ska du ange det när du tecknar försäkringen. Det beror på att det påverkar priset på din bilförsäkring.

Vilken bilförsäkring ska man välja?

Trafikförsäkring måste varje bilägare i Sverige ha för att få köra bilen i trafiken. Försäkringen täcker skador som uppstår vid olyckor, både personskador på förare, passagerare och medtrafikanter, samt skador på den andras bil. Försäkringen ska gälla från den dag du köper bilen.

Eftersom trafikförsäkringen inte täcker skador på din egen bil rekommenderas att du utökar den med en halvförsäkring eller en helförsäkring. Halvförsäkringen ger utökat skydd för både bilen och dig som förare. Helförsäkringen ger ytterligare skydd för skador på bilen och rekommenderas särskilt om du har en dyrare bil.

Tips! När du köper en nytillverkad bil brukar vagnskadeförsäkring ingå för de första åren. Det innebär att du kan teckna en halvförsäkring för bilen och ändå ha samma skydd som med en helförsäkring.

Trafikförsäkringen täcker

 • Personskador vid olyckor
 • Skador som du orsakar på andras fordon, egendom eller lösa saker

Halvförsäkringen täcker även

 • Stöld av bilen eller delar av bilen
 • Brandskador
 • Skador på glasrutan såsom stenskott
 • Vissa maskinskador och elektronikskador
 • Krisskydd efter traumatiska trafiksituationer
 • Räddningsskydd vid behov av bärgning
 • Rättsskydd vid juridisk tvist

Helförsäkringen täcker även

 • Yttre skador på bilen i samband med trafikolycka, viltkrock och skadegörelse

Tänk på! De exakta villkoren för vad som ingår i bilförsäkringarna kan variera mellan olika försäkringsbolag. Se därför till att kolla upp detaljerna för vad som ingår i den försäkring du vill teckna.

Tilläggsförsäkringar

Du kan också köpa till vissa tilläggsförsäkringar för att komplettera din bilförsäkring. Några exempel är drulleförsäkring och försäkring för hyrbil om din bil skulle gå sönder.

Många tilläggsförsäkringar innebär en självriskreducering vid olika situationer. Det innebär att den självrisk som du själv måste betala blir mindre vid exempelvis skadegörelse eller om du krockar med ett djur.

Exempel: Johannes har orsakat en krock med en annan bil, vilket har lett till skada på båda fordonen. I den obligatoriska trafikförsäkringen ingår skadorna på förare och passagerare i båda bilarna. Om Johannes har en halvförsäkring kan han få hjälp med bärgning av sin skadade bil eftersom räddningsskyddet ingår. Däremot har han inte helförsäkring, vilket gör att han inte får ersättning för skadorna på sin egen bil. Johannes har dock lagt till en tilläggsförsäkring som innebär självriskreducering, vilket innebär att han behöver betala en mindre summa från egna pengar än om han inte hade haft tilläggsförsäkringen.

Finns det bilförsäkringar för företag?

Ja, det finns särskilda bilförsäkringar för företag, men de fungerar i stort sett likadant som privata försäkringar. Det är därför precis lika viktigt att du jämför företagsbilsförsäkring på samma sätt som privata bilförsäkringar. Företaget väljer om de vill teckna bara trafikförsäkring eller vill utöka med halv- eller helförsäkring. 

Företag kan välja särskilda tilläggsförsäkringar beroende på vad som passar företagets verksamhet. Till exempel kan företaget göra ett tillägg till försäkringen som innefattar lösa saker som förvaras i bilen. Företag som transporterar gods kan teckna tilläggsförsäkringar som innefattar godset om något skulle skadas eller bli stulet under transporten.

Hur tecknar jag en ny bilförsäkring?

Du måste teckna din bilförsäkring samma dag som du blir ägare till bilen, det vill säga det datum som du meddelar till Transportstyrelsen att du köper en bil. Alltså behöver du vara ute i god tid när du ska jämföra bilförsäkringar.

Det går så gott som alltid att teckna bilförsäkringen online. Då fyller du i bilens registreringsnummer och ditt personnummer samt de uppgifter som behövs för att beräkna priset för din bilförsäkring. Du väljer också vad du vill ska ingå i försäkringen och från vilket datum bilförsäkringen ska gälla. Vi hjälper dig jämföra bilförsäkring utan telefonnummer och även att jämför bilförsäkring utan registreringsnummer.

Tänk på! Bilen måste ha minst en trafikförsäkring från den dagen då köpet går igenom. Annars behöver du betala en avgift för varje oförsäkrad dag.

Kan jag teckna bilförsäkring utan körkort?

Ja, du kan teckna bilförsäkring utan att ha körkort, så länge du också står som ägare på bilen.

Vem får köra bilen?

Du får låta vem som helst köra din bil så länge personen har ett giltigt körkort.

Om någon under 25 år kommer att köra bilen måste du ange det när du tecknar försäkringen. Det beror på att unga förare utgör en statistiskt större risk i trafiken, och därför påverkar det priset på försäkringen. Den regeln gäller dock inte vid övningskörning, eftersom det då är den som handleder som ansvarar för körandet.

Tänk på! Du är skyldig att meddela försäkringsbolaget om förutsättningarna för ditt försäkringspris ändras. Till exempel om du kör mer än du har beräknat eller om en förare under 25 år ska använda bilen. Annars riskerar du att inte få någon ersättning om något skulle hända.

Kan någon annan stå på min bilförsäkring?

Nej, det måste vara du som äger bilen som står på bilförsäkringen. Det ska också vara du själv eller en närstående som huvudsakligen använder bilen. Om du skriver någon annan än bilens ägare på försäkringen kan det hända att du får mindre eller ingen ersättning från försäkringsbolaget om något händer.

Kan en förälder stå på bilförsäkringen?

Nej, en förälder får inte stå på bilförsäkringen om det är barnet som äger bilen. Det är alltså inte tillåtet att skriva försäkringen på sina föräldrar för att hålla nere priset för konsumenterna.

Hur säger jag upp eller byter bilförsäkring?

Bilförsäkringar gäller i ett år från den dagen du tecknade försäkringen. Därefter förnyas försäkringen med ännu ett år automatiskt. Om du vill säga upp eller byta bilförsäkring måste du därför göra det på huvudförfallodagen, det vill säga det datum som det står i avtalet att försäkringen löper ut.

För att säga upp din bilförsäkring ska du kontakta försäkringsbolaget. Om du fortfarande äger bilen måste du se till att ha tecknat en ny försäkring innan du säger upp den gamla, så att bilen inte är oförsäkrad.

Tänk på! Det är bara på huvudförfallodagen som du kan säga upp en bilförsäkring. Om du inte säger upp bilförsäkringen förlängs bindningstiden och du måste betala för den i ytterligare ett år.

Det finns dock två fall då bilförsäkringen avslutas innan huvudförfallodagen: om du säljer bilen och om du ställer av bilen. Om du har en husvagnsförsäkring kan det vara bra att titta på den också när du avslutar.

När du säljer bilen avslutas bilförsäkringen

Du behöver inte säga upp bilförsäkringen när du säljer din bil. När du och den nya ägaren anmäler ägarbyte till Transportstyrelsen meddelar de ditt försäkringsbolag, som avslutar bilförsäkringen automatiskt.

Om du har betalat i förhand för tid som du inte har varit ägare till bilen får du de pengarna återbetalda från försäkringsbolaget.

Tänk på! Om du köper en begagnad bil kan du inte ta över den förra ägarens bilförsäkring, utan måste teckna en egen.

När du ställer av bilen övergår bilförsäkringen till en billigare försäkring

Om du ställer av bilen och anmäler detta hos Transportstyrelsen ändras halv- eller helförsäkringen automatiskt till en avställningsförsäkring. Då gäller ett visst skydd för bilen under den tid då den inte används, till exempel vid stöld, brand eller yttre skador. Trafikförsäkringen pausas under tiden som du har bilen avställd, och du behöver inte betala för den.

Avställningsförsäkringen är billigare än en vanlig bilförsäkring. Men om du inte vill ha någon avställningsförsäkring på din avställda bil ska du kontakta ditt försäkringsbolag.

Om du ställer på din bil igen börjar bilförsäkringen gälla igen, med samma omfattning som den hade innan du ställde av bilen.

När kan jag byta bilförsäkring?

Du kan byta bilförsäkring den dag då din tidigare försäkring går ut. Bilförsäkringen gäller för ett år i taget och förnyas sedan om du inte säger upp den.

Undantaget är om du byter eller säljer bilen. Då är det möjligt att byta försäkringsbolag, eftersom du inte längre äger bilen som du försäkrade. Bilförsäkringen avslutas då av försäkringsbolaget, redan innan huvudförfallodagen.

Försäkring för sportbilar

Om du har en sportbil blir försäkringen dyrare.

Vad gäller för större fordon?

När du t.ex. en helt ny husbil så inkluderas ofta en vagnskadeförsäkring i 3 år, upp till 5 år.

Måste man säga upp bilförsäkring när man byter bolag?

Ja, när du byter försäkringsbolag måste du säga upp din gamla bilförsäkring för att inte behöva betala för dubbel försäkring. Din gamla bilförsäkring förnyas automatiskt om du inte säger upp bilförsäkringen från huvudförfallodagen.

Kan jag säga upp bilförsäkring i förtid?

Nej, du kan inte säga upp bilförsäkringen innan bindningstiden på ett år har gått ut. Men om du säljer bilen avslutas din bilförsäkring automatiskt. Om du ställer av bilen övergår bilförsäkringen till en billigare avställningsförsäkring.

Hur betalar jag bilförsäkringen?

Det är viktigt att du betalar bilförsäkringen i tid för att din bilförsäkring ska fortsätta gälla. De flesta försäkringsbolag erbjuder olika betalningsalternativ såsom autogiro, e-faktura och pappersfaktura.

Betalar jag bilförsäkringen i förskott?

Ja, vanligtvis ska du betala bilförsäkringen några dagar innan den kommande försäkringsperioden börjar gälla. Det finns dock bilförsäkringar som du betalar i efterhand, där kostnaden varierar beroende på hur du kör och hur mycket du använder bilen.

Hur ofta betalar jag?

Du kan oftast välja att betala bilförsäkringen per år eller månadsvis. Hos vissa försäkringsbolag kan du även välja att betala bilförsäkringen halvårsvis.

Du kan betala utifrån din körstil

Det finns bilförsäkringar som låter dig betala efter hur mycket du kör och på vilket sätt du kör. Då är en del av försäkringskostnaden rörlig och varierar från månad till månad beroende på hur du kör bilen. Detta är ett alternativ till traditionella försäkringar, där priset beräknas i förtid utifrån ditt uppskattade körande.

Vad händer om jag inte betalar bilförsäkringen?

Om du har glömt att betala bilförsäkringen i tid för förfallodatum kommer du att få en påminnelse från försäkringsbolaget. Om du inte heller efter påminnelsen betalar bilförsäkringen i tid slutar försäkringen att gälla. Du får då betala en straffavgift till Trafikförsäkringsföreningen fram till att du tecknar en ny försäkring eller ställer av din bil.

Om din betalning kommer in först efter att bilförsäkringen har slutat gälla räknas det som att du tecknar en ny försäkring. Det innebär alltså att du har påbörjat ett nytt försäkringsår.

Varför ska jag ha en bilförsäkring?

En bilförsäkring är viktigt att ha ifall du är med olycka, stöld eller på annat sätt råkar ut för skada på din egendom (bilen). En parkeringsskada eller annan typ av skada kan komma plötsligt, och det är inte säkert att din ekonomi klarar av en oväntad utgift för att täcka glasbyte (vid glasskada/skadegörelse av glaset på din bil).

Tänk på: ha gärna en buffert i ditt sparkonto för att kunna hantera oväntade utgifter, oavsett om du har en bilförsäkring eller ej.

Vanliga frågor om bilförsäkring

Vad är skillnaden mellan helförsäkring och halvförsäkring?

Skillnaden mellan helförsäkring och halvförsäkring är hur mycket som ingår i varje försäkring. En halvförsäkring täcker många fel på bilens funktioner, om bilen skulle bli stulen eller börja brinna, samt hjälp vid behov av bärgning och vid rättsliga tvister om du råkar ut för en olycka i trafiken. I en helförsäkring ingår förutom detta även vagnskadeförsäkring som täcker yttre skador på bilen.
Halvförsäkring är billigare än helförsäkring eftersom den inte ger ett lika heltäckande skydd för bilen. Nackdelen med en helförsäkring är givetvis kostnaden.

Kan jag teckna en tillfällig bilförsäkring?

Den enda gången du kan teckna en tillfällig bilförsäkring är om du importerar en bil från ett annat land och väntar på att få ett svenskt registreringsnummer. Då kan du teckna en trafikförsäkring för en kortare tid till dess att bilen har kommit till Sverige och blivit registrerad här.

Hur fungerar min bilförsäkring utomlands?

En svensk bilförsäkring gäller inom Norden, EU och EES. I vissa andra länder krävs det att du har ett så kallat Grönt kort, som är ett internationellt bevis på att du har den obligatoriska trafikförsäkringen.
Du kan beställa Grönt kort hos ditt försäkringsbolag. Du bör också ta med dig försäkringsbrev och registreringsbevis ifall något skulle hända.
I länder där Grönt kort inte gäller behöver du teckna en lokal trafikförsäkring eller en gränsförsäkring. Det gäller även om din bil kommer att befinna sig utanför Sverige i över ett halvår.

Hur får jag en billig bilförsäkring i Spanien?

I Spanien får du den billigaste bilförsäkringen om bilen också är registrerad i Spanien. Det är lag på trafikförsäkring precis som i Sverige, och den kan utökas med ytterligare skydd.
En del försäkringsbolag erbjuder möjligheten att ställa av bilen under perioder om du vistas i Spanien delar av året.

Hur fungerar bilförsäkringar i USA?

Om du bokar hyrbil i USA ska alla nödvändiga försäkringar ingå om du bokar från Sverige innan du reser. Det är också billigare att boka hyrbilen i förväg än på plats.
Även hos bilpooler ingår bilförsäkring i priset. Om du ska låna en bil bör du kontrollera om bilförsäkringen gäller även dig eller om du måste komplettera den.

Måste jag meddela försäkringsbolaget om jag flyttar?

Nej, du behöver inte meddela försäkringsbolaget eftersom de automatiskt får uppgifter om flytten via folkbokföringen.

Vad är Stilleståndsersättning?

Om du inte behöver en hyrbil har du istället möjlighet att få en kontantersättning, s k stilleståndsersättning. Den är oftast runt 25 kr/dag men högre ersättning kan betalas om du kan visa att dina merkostnader varit högre än så. Ersättning betalas under skälig reparationstid.

Vad täcker motorförsäkring?

Om du har en halv- eller helförsäkring ingår en så kallad maskinskadeförsäkring. Då kan du få ersättning för skador på olika komponenter , till exempel på motorn, växellådan, klimatanläggningen och elektronik. Detta står i försäkringsvillkoren.

Hur länge ska man helförsäkra bilen?

Man kan sluta med helförsäkring och endast köra halv beroende på hur villkoren ser ut. Ofta är det runt 7-8 år.

Hur vet man vilket försäkringsbolag en bil har?

Du får reda på vilken försäkringsbolag din bil har genom att gå till Trafikverkets webbplats och välja ”E-tjänster inom vägtrafik”. Där kan du se var du är försäkrad.

Behöver jag en bilförsäkring om jag hyr en hyrbil?

I bilhyran ingår trafikförsäkring. Om du är utomlands kan du behöva köpa till förarplatsförsäkring (ofta förkortat PAI – personal accident insurance) för att försäkra eventuella personskador på föraren. Var även vaksam kring vilken självrisk som försäkringen har, då denna i vissa fall kan vara mycket hög.

Det är olika regler i olika länder, så det är viktigt att dubbelkolla innan du bokar något. Fråga på lokala forum ifall du vill ha tips på biluthyrning så att du inte blir lurad.

Gäller bilförsäkring vid rattfylleri?

Nej, har du kört rattfull så har du varit oaktsam i trafiken. Var du onykter vid incidenten får du ofta inte ersättning från försäkringsbolaget. Du riskerar även att bli av med körkortet, få böter eller fängelse om du kör rattfull.

Finns det bilförsäkringar som är bluff?

Ja, även fast Finansinspektionen håller stenhårda krav för försäkringsbolag så dyker det i vissa fall upp blufföretag inom bilförsäkrings-sfären. Välj en av bolagen i vår lista för att vara säker på att du får en bra bilförsäkring.

Inkluderas däck i bilförsäkringen?

Detta beror på ifall du har halv- eller helförsäkring. Vid skadegörelse eller stöld av bildäck så gäller ofta försäkringen (om du har helförsäkring). Vid punktering blir självrisken större än vad det kostar att reparera punkteringen i en bilverkstad, därför bör du ej göra en skadeanmälan då.

Kom ihåg: Vinterväglag gäller mellan 1 december och 31 mars. Du måste då ha vinterdäck med ett mönsterdjup på minst 3 mm. Ifall du råkar ut för en skada under denna period så kan ditt försäkringsbolag hävda att du var oaktsam. Vattenplaning är något som är vanligt förekommande när snön börjar smälta, för din och andras säkerhet – använd vinterdäck!

Vad tycker du om vår jämförelse?

4.8
Rated 4.8 out of 5
4.8 utav 5 stjärnor (baserat på 4 omdömen)
Mycket bra75%
Bra25%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%