Lassie Hundförsäkring (Omdöme, recension & pris)

array(0) { }
4.9/5
Utmärkt
 • Högt rankad försäkring
 • En av branschens högsta ersättningsbelopp
 • Lång självriskperiod
 • BLACK WEEK: Få 150 kr rabatt i Lassie-butiken Kod: CYBERWEEK
Maxersättning
150 000
Karenstid
0-14 dagar
Lägsta/högsta självrisk
0 kr + 15% och 3 500 kr + 25%
Information om Lassie Hundförsäkring
Pris: Från 51 kr/mån
Rabatt: Upp till 250 kr i kunskapsrabatt och/eller 500 kr rabatt/värvad vän
Bindningstid: Ingen
Fast självrisk: 0, 1 500 eller 3 500 kr
Rörlig självrisk: 15-25%
Självriskperiod: 365 dagar
Försäkringsnivåer: Mini, Mellan, Stor
Tillägg: Livförsäkring, Liv med användbarhet (tillägg till livförsäkring), Uppfödarförsäkring
Mer information om Lassie Hundförsäkring
Veterinärvårdsbelopp: 30 000, 60 000 eller 150 000 kr
Ersättningsminskning: Nej
Kan tecknas fr.om: 6 veckor
Livförsäkring kan tecknas från/till: 6 veckor-4 eller 6 år beroende på ras
Livförsäkring sänkning: Nej
Livförsäkring upphör: 8, 10 eller 12 år
Dolda fel: Ja
Fri digital veterinärvård: Ja

Lassie Hundförsäkring

Så sent som år 2020 grundades Lassie av Hedda Båverud Olsson, Sofie Wilkinson och Johan Jönsson. Idén om hur försäkringsbolaget skulle arbeta kom från Hedda, som är uppväxt med en mamma som är veterinär.

Hedda reflekterade över att hon och hennes mamma aldrig hade behövt söka vård för sina djur, eftersom att dom kunde förebygga skador och vissa sjukdomar med kunskaper hemifrån och hennes mammas utbildning, därmed startades Lassie som har både hund- och kattförsäkringar.

Resultatet blev ett försäkringsbolag som prioriterar hundens välmående, djurägarens ekonomi samt som går helhjärtat in för att nå målet: att ingen egentligen ska behöva en hundförsäkring. 

Fördelar med Lassie

 • Arbetar för att förebygga skador, olyckor och sjukdomar
 • Självriskperiod om 365 dagar
 • 150 000 kr i ersättning för veterinärvård – högst i branschen
 • Prisvärt
 • Möjlighet till att påverka försäkringspriset

Måste man ha hundförsäkring?

Nej, det finns inga regler om att man måste försäkra sin hund, däremot är det något vi verkligen rekommenderar då risken för sjukdom eller olycksfall är relativt stor och veterinärkostnader tenderar i att bli höga.

Lassie har billiga hundförsäkringar vilka kan ge ersättning upp till hela 150 000 kr, den högsta ersättningssumman av alla bolag som försäkrar hundar.

Vi har samlat information om Lassie som du kan ha nytta av vid val av hundförsäkring. Läs gärna vidare!

Detta ingår i Lassies hundförsäkring

Lassie tillhandahåller tre försäkringsnivåer där omfattningen samt ersättningsbelopp skiljer dom åt, även månadskostnaden påverkas.

InnehållMiniMellanStor
Veterinärvård30 000 kr60 000 kr150 000 kr
Dolda felJaJaJa
Självriskperiod365 dagar365 dagar365 dagar
Tandvård olycka/forlJaJaJa
Avlivning2 000 kr2 000 kr2000 kr
Vård i hela EuropaJaJaJa
Vård i hela SverigeJaJaJa
Fri rådgivning via FirstVetObegränsadObegränsadObegränsad
Strål- och cellbehandlingNejJaJa
Ordinerat foderNej3 000 kr6 000 kr
BeteenderubbningarNej6 månader12 månader
Omhändertagande i nödsituationNej3 000 kr3 000 kr
Avancerad diagnostikNejJaJa
MedicinkostnaderNej6 000 kr150 000 kr
RehabiliteringNej6 000 kr12 000 kr
Komplikationer under dräktighetNejJaJa
LivförsäkringTillvalTillvalTillval

Tilläggsförsäkring för hund

Lassies utbud av tillägg är inte stort alls, dom har nämligen bara ett vilket är Livförsäkring. Längre ner på sidan finner du bra information om just det tillägget, läs under rubriken “Livförsäkring hund”.

Karensdagar hos Lassie

När börjar försäkringen gälla? Jo, generellt sett har dom bolag som tillhandahåller djurförsäkringar karens när det kommer till uppstarten av en försäkring, detta gäller alltså vare sig du har en hund, katt, häst etc.

Däremot träder försäkringen i kraft direkt när det gäller olyckshändelser.

I övrigt har Lassies hundförsäkring karenstid vilken är 14 dagar lång.

Undantag i karensen

Karenstiden för hundförsäkringen hos Lassie kan faktiskt slopas, detta sker om du oavbrutet byter till Lassies försäkring från annat bolag.

Om du tecknar en valpförsäkring innan valpen har hunnit fylla 120 dagar tas även då karensdagarna bort, förutsatt att du har ett intyg från legitimerad veterinär som kan garantera att valpen är fri från anmärkningar. Veterinärintyget får inte vara äldre än 7 dagar. 

Veterinärvårdsersättning hund 

Hela idén med att försäkra hunden är ju att få ersättning när du uppsöker veterinär för vård av din hund.

Den faktor som avgör vad du kan få i ersättning från din hundförsäkring är vilken försäkringsnivå du har valt, eftersom att varje alternativ har olika stort innehåll samt försäkringsbelopp. Vill du ha mer information om detta kan du scrolla upp och läsa under rubriken “Detta ingår i Lassies hundförsäkring”.

Välj självrisk

Hos Lassie får du betala självrisk på din hundförsäkring innan ersättning betalas ut.  Självrisk är den delen av veterinärvårdskostnaden som du själv betalar vid skada eller sjukdom hos hunden som du begär ersättning för, det finns både fast och rörlig självrisk.

Lassies fasta självriskperiod är på hela 365 dagar, dvs betalar du endast en fast självrisk på ett helt försäkringsår. Detta skiljer sig stort från dom flesta andra bolagen på försäkringsmarknaden vilka ofta kräver en fast självrisk 2-3 ggr/år.

Den rörliga självrisken betalas varje gång du använder försäkringen.

Så här kan du lägga upp självrisken:

 • Fast självrisk: 1 500 kr + rörlig avgift: 15% eller 25%.
 • Fast självrisk: 3 500 kr + rörlig avgift: 15% eller 25%.

Det kan vara svårt att förstå sig på hur självrisken för en hundförsäkring fungerar, vi vill gärna hjälpa dig och har därför gjort en förklaring på hur det kan se ut:

Veterinärkostnad: 10 000

Fast självrisk: 1 500 kr.

Rörlig avgift: 15%.

Veterinärkostnad 10 000 – fast självrisk 1 500 kr = 8 500 kr. (Detta är då summan som blir kvar i veterinärkostnader).
Återstående veterinärbelopp 8 500 kr – rörlig avgift 15% (vilken i det här exemplet blir 1 275 kr) = 7 225 kr.

Den totala summan som du har betalat är alltså 2 775 kr, och beloppet du får utbetald av försäkringsbolaget Lassie är 7 225 kr. 

Så, vilken självrisk ska man välja på en hundförsäkring? Hur du lägger upp din självrisk har olika för- och nackdelar. Med högre självrisk får du en lägre månadsavgift medan en lägre självrisk ger dig en högre månadsavgift.

Du får med andra ord känna efter själv vad som blir bäst för dig. Betala mer i månaden eller mer vid eventuell skada? Du kan alltid rådfråga Lassie.

Livförsäkring hund

Självklart skulle vi behålla våra hundar i all evighet om det gick, men sanningen är att dom lämnar jordelivet långt innan oss. Vill man ha ersättning den dagen det är dags för hunden att vandra vidare finns tillägget Livförsäkring som kan ge dig ersättning när hunden avlider.

Lassies livförsäkring för hund kan ge dig upp till 30 000 kr för avliden hund. 

Alla hundar är lika mycket värda, men det kan faktiskt vara bra att skaffa en livförsäkring. Kanske ännu mer aktuellt om du har en hund med höga meriter, har ett högt inköpspris etc. 

Hur länge en livförsäkring för hund hos Lassie gäller baseras på hundens ras och den avslutas automatiskt när hunden fyller 8, 10 eller 12 år. 

Du kan få ersättning både för avlivning av hund samt om hunden dör en naturlig död.

Du kan vara berättigad ersättning om någon stjäl din hund eller om den försvinner och inte kommer tillbaka. Villkoren för att få ersättning är att hunden ska ha varit försvunnen i 60 dagar som minimum, polisanmälan ska ha gjorts samt flertalet efterlysningar.

Rabatt och pris hos Lassie

Lassie hundförsäkring har alltid låg månadskostnad, men enligt deras marknadsföring kan hundförsäkringens pris hamna så lågt som 52 kr/månad, detta då dom har så bra rabatter på försäkring för hund.

Priset på livförsäkring för hund är endast 7 kr i månaden.

Direktreglering

Vid önskemål kan veterinären skicka fakturan för veterinärkostnaderna direkt till Lassie. 

Vid en direktreglering betalar du självrisken som du har valt. Skulle det vara så att veterinären vårdat hunden för skador eller sjukdomar som försäkringen inte täcker får du stå för dessa själv tillsammans med självrisken.

OBSERVERA!

Många veterinärer tar en viss summa för direktreglering. Det kan vara en idé att kolla detta med veterinärkliniken först och själv avgöra om det är värt eller inte.

Detta kan du göra för att få en billigare hundförsäkring:

Börja med alla ladda ner Lassies app, den finns tillgänglig för både iPhone och Android. Där i kan du sedan utföra nedanstående punkter och spara pengar.

Appen är helt kostnadsfri.

Kunskapsrabatt

Vill du lära dig mer om din hunds hälsa och förebygga skador och sjukdomar? Såklart du vill! I Lassies app hittar du lättillgänglig information om detta samt en del uppgifter som du ska utföra för att samla poäng. Du kan få upp till hela 500 kr i rabatt på hundförsäkringen vilken gäller hela försäkringsåret.

Värva vänner

När du bjuder in en vän till Lassie får både du och hen 250 kr i rabatt. En stor fördel med detta erbjudande är att för varje vän du bjuder in som skaffar en hundförsäkring hos Lassie tjänar du 250 kr. Så, du kan alltså bjuda in 5 vänner och få 1 250 kr i rabatt. Osv, osv, osv.

Tassfonden – Lasseis ekonomiska stöd till djurägare

Lassie må ha låga priser på hundförsäkringar, trots detta finns det människor som inte har råd att försäkra sin hund. Kanske har deras ekonomiska förutsättningar ändrats sedan dom köpte hunden, eller så kanske dom inte visste hur viktigt det kan vara med en försäkring och räknade därför inte med det i vad det kostar att ha hund.

Oavsett anledning till varför man inte försäkrar hunden så har alla rätt att få hjälp att hjälpa sin bästa vän. Lassie har gjort detta möjligt!

Genom att skänka pengar till Tassfonden med självvald summa, eller teckna avtal med Lassie, där 5 kr skänks till fonden, är du med och bidrar till att möjliggöra att fler hundar får veterinärvård. Du kan också köpa deras maskot för 100 kr, hela summan går direkt till Tassfonden.

Alternativen ovan resulterar i att Lassie kan finansiera dessa hundägare med försäkringen “Mini” vilken ersätter upp till 30 000 kr/år. 

Har du möjlighet att hjälpa till kan du mer än gärna göra det genom att gå in på lassie.co/tassfonden.

För dig som behöver stöd fyller du i detta formulär.

Tassfonden gäller även kattägare!

Byta till Lassie

Vill du byta din hundförsäkring från annat bolag till Lassie? Inga problem!

Det du ska tänka på är att för att ha ett 100 procentigt skydd hela vägen under bytet ska du förbinda dig till Lassies försäkring direkt när du säger upp ditt nuvarande försäkringsavtal. Det egentligen inte svårare än så.

Vid direktbyte slipper du karens.

Villkor hos Lassie

All information vi har fått ut från Lassies hemsida gällande villkoren för hundförsäkring verkar riktigt bra. Vi har jämfört villkoren för hundförsäkringar hos andra bolag, och vi tycker att Lassies överlag verkar bättre.

Läs villkoren för hundförsäkring hos Lassie genom att klicka här.

Detta bör alltid göras, för att säkerställa att alla uppgifter stämmer överens med vad du har tilldelats av bolaget. Gäller alla avtal!

Lassie recension

Lassie känns som ett genuint försäkringsbolag som jobbar för djurens bästa. 

Vi har läst en del jämförelser av hundförsäkringar och Lassies betyg är höga, nästan full pott hos alla siter. 

Lassies omdöme från kunder är generellt sett bra, vi hittar inga direkta klagomål. Betygen för Lassie på Trustpilot är riktigt bra, dom har 4,6/5 stjärnor. Lassie rankas även högt på konsumenternas.se.

Och visst är det enkelt att sänka kostnaden för din hundförsäkring? Genom att bygga kunskap om din hunds välmående kan du få ner priset för hundförsäkringen markant. Så kom igen, utbilda dig! Både du och din hund vinner på det! Helt kostnadsfritt och digitalt vilket gör att du kan göra det vart som helst, när som helst, kan det bli bättre?

Lassie försäkring kontakt

Telefon

Skador och direktreglering: 010-183 98 18

Öppettider skador och direktreglering

Skador: Måndag-fredag 08:30-16:45

Direktreglering: Måndag-söndag förutom helgdag 07-22

E-post

Kundtjänst: [email protected]

Skadeanmälan: [email protected]

Direktreglering: [email protected]

Klagomål: [email protected]

Övriga frågor: [email protected]

Chatt

Lassies chatt har öppet vardagar 08-22, öppettiderna på helgdagarna varierar

Besöksadress

Markvardsgatan 15

111 53 Stockholm

Faktureringsadress

Lassie AB Org. nr. 559268-8310

Markvardsgatan 15

113 53 Stockholm

Lassies egna app 

Lassies app är gratis och finns tillgänglig för iOS och Android. Logga in på Mina sidor för Lassie i appen och se all information om dina försäkringar, kommunicera med kundtjänst, samla rabatter m.m. 

Lassie AB Alla bolag: https://www.allabolag.se/5592688310/lassie-ab

Senast granskad: 20 mars, 2023