Lassie Kattförsäkring – Omdöme, recension och pris

array(0) { }
4.9/5
Utmärkt
 • Topprankad
 • Främjar djurens välmående
 • Bra betyg från konsumenter
 • BLACK WEEK: Få 150 kr rabatt i Lassie-butiken Kod: CYBERWEEK
Maxersättning
150 000 kr
Karenstid
0-14 dagar
Lägsta/högsta självrisk
0 kr+15% och 3 500 kr+25%
Information om Lassie Kattförsäkring
Pris: Från 51 kr/mån
Rabatt: Upp till 250 kr i kunskapsrabatt och/eller 500 kr rabatt/värvad vän
Bindningstid: Ingen
Fast självrisk: 0, 1 500 eller 3 500 kr
Rörlig självrisk: 15-25%
Självriskperiod: 365 dagar
Försäkringsnivåer: Mini, Mellan, Stor
Tillägg: Livförsäkring, Liv med användbarhet, Uppfödarförsäkring
Mer information om Lassie Kattförsäkring
Veterinärvårdsbelopp: 30 000, 60 000 eller 150 000 kr
Ersättningsminskning: Nej
Kan tecknas fr.om: 6 veckor
Livförsäkring kan tecknas t.om: 6 år
Livförsäkring upphör: 13 år
Dolda fel: Ja
Forl: Ja
Fri digital veterinärvård: Ja

Lassie Kattförsäkring

Är du intresserad av kattförsäkring? Perfekt, här kanske du finner ditt nya försäkringsbolag till katt. Vi har tagit fram en hel del information som kan komma till nytta vid ditt val av kattförsäkring.

Dom flesta bolag som försäkrar djur har man iaf lite koll på, men Lassie startade så sent som år 2020 och är därför relativt okända för många. Följande text är en kort introduktion av försäkringsbolaget Lassie, vilka försäkrar både katter och hundar. 

Hela konceptet med Lassies djurförsäkringar är att ingen ska behöva försäkra sitt djur, visst låter det konstigt? Anledningen till detta är att en av Lassies grundare, Hedda Båverud Olsson, har en mamma som är veterinär. Detta har gjort att familjen aldrig har behövt uppsöka vård på veterinärklinik, eftersom att dom själva har kunnat förebygga skador och sjukdomar med hjälp av mammans expertis.

Iom den vetskapen utbildar Lassie djurägare i djurhälsa i hopp och tron om att kunskapen ska minska antalet skador och sjukdomar på smådjur.

Fördelar med Lassie

 • Marknadsledande veterinärvårdsersättning, 150 000 kr
 • Arbetar för friskare katter och hundar
 • Bäst pris på kattförsäkring
 • 1 års lång självriskperiod
 • Ingen bindningstid 

Måste man ha kattförsäkring?

Nej, det måste man inte. Däremot kan det vara en avgörande faktor om din katt behöver veterinärvård. Kostnaderna för veterinärvård har en tendens att bli väldigt höga, har du då en försäkring ger det dig en större möjlighet att ha råd med detta.

Lassie har den billigaste kattförsäkringen på marknaden vilken kan ersätta upp till 150 000 kr, dvs den högsta ersättningen inom försäkringsbranschen!

I artikeln kan du bl.a se pris på försäkring till katt, vad som ingår i kattförsäkringen och en hel del annat som kan vara bra att veta när du jämför kattförsäkringar.

Detta ingår i Lassies kattförsäkring

Du kan teckna kattförsäkring hos Lassie från det att katten är 6 veckor.

Kattförsäkringarna finns i tre nivåer där alla har olika stort innehåll och ersättningsbelopp. Valet av försäkringsnivå påverkar även priset.

InnehållMiniMellanStor
Veterinärvård30 000 kr60 000 kr150 000 kr
Dolda felJaJaJa
Självriskperiod365 dagar365 dagar365 dagar
Tandvård olycka/forl/trJaJaJa
Avlivning2 000 kr2 000 kr2000 kr
Vård i hela EuropaJaJaJa
Vård i hela SverigeJaJaJa
Fri rådgivning via FirstVetObegränsadObegränsadObegränsad
Strål- och cellbehandlingNejJaJa
Ordinerat foderNej3 000 kr6 000 kr
BeteenderubbningarNej6 månader12 månader
Omhändertagande i nödsituationNej3 000 kr3 000 kr
Avancerad diagnostikNejJaJa
MedicinkostnaderNej6 000 kr150 000 kr
RehabiliteringNej6 000 kr12 000 kr
Komplikationer under dräktighetNejJaJa
LivförsäkringTillvalTillvalTillval

Tilläggsförsäkring för katt

Lassie har endast en tilläggsförsäkring, Livförsäkring. En bit ner i artikeln, under rubriken “Livförsäkring katt”, hittar du information om hur den fungerar.

Karensdagar hos Lassie

Vad är karensdagar? Jo, det är den tiden som följer från det att försäkringen startas och en viss tid framåt där du inte kan begära ut ersättning.

Karenstiden hos Lassie är totalt 14 dagar.

Undantag i karensen

Villkoren för karenstid för kattförsäkring ser lite olika ut.

Om du tecknar en försäkring för kattunge innan den har hunnit 120 dagar slipper du karens och behöver därmed inte vänta med att få ersättning från försäkringsbolaget. Kravet är ett veterinärintyg utan anmärkning. Intyget får vara som högst 7 dagar gammalt.

Försäkringen börjar gälla direkt för olycksfall.

Veterinärvårdsersättning katt

Det som avgör om och hur mycket du kan få i ersättning för veterinärvård av din katt är vilken försäkringsnivå du har tecknat hos Lassie.

Lassies kattförsäkringar har ett varierande utbud och ersättningsbelopp.  

Vad kattförsäkringen täcker kan du läsa om under rubriken “Detta ingår i Lassies kattförsäkring”, den finner du längre upp i artikeln.

Välj självrisk

Vad är självrisk och hur fungerar det?

När du ska använda dig av din kattförsäkring måste du betala något som heter självrisk, det är den del av summan du måste stå för innan du kan få ersättning för kostnaderna hos veterinären från försäkringen. Det finns en fast självrisk och en rörlig självrisk.

Lassie har en väldigt lång självriskperiod, den fast självrisken gäller nämligen ett helt försäkringsår vilket är väldigt lång tid jämfört med andra bolag som försäkrar katter.

Rörlig avgift måste du däremot betala vid varje försäkringsärende.

Det finns 4 olika självrisker:

 • Fast självrisk: 1 500 kr + rörlig avgift 15%
 • Fast självrisk: 1 500 kr + rörlig avgift 25%
 • Fast självrisk: 3 500 kr + rörlig avgift 15%
 • Fast självrisk: 3 500 kr + rörlig avgift 25%

Vilken självrisk ska man välja på en kattförsäkring? Det är väldigt individuellt.

Det är du som bestämmer självrisken, dessa är skillnaderna:

 • Låg självrisk = högre månadskostnad
 • Hög självrisk = lägre månadskostnad

Du kan alltid kontakta Lassies kundtjänst för ytterligare information om självrisk.

Skicka en förfrågan via e-post: [email protected]. Du kan även skriva till Lassie via chatten som finns på deras hemsida.

Livförsäkring katt

Lassie Livförsäkring är ett tillägg utöver din vanliga försäkring vilken helt enkelt ersätter kostnader för förlust och avlivning av katt.

Alla vi djurägare har varit där, och oavsett om man har gått igenom det med flera djur så blir det aldrig lättare att hantera. Vi vet även att det inte är första prioritering att få pengar för sin katt när den har tagit sitt sista andetag, men det är inget man ska tro är fel heller.

Även att alla djur har ett emotionellt lika värde, så har dom ett olika stort värde på marknaden. Vi rekommenderar verkligen att skaffa en livförsäkring till katt, speciellt om du har en katt som har ett högt inköpspris eller har andra meriter som höjer priset på katten.

Bra att veta är också att om din katt är bortsprungen eller stulen kan du få ersättning från försäkringen. Du måste annonsera att din katt är borta samt ha polisanmält händelsen. Ersättningen kan ges efter minst 60 dagar.

Priset för kattens livförsäkring är endast 7 kr/mån hos Lassie. Livförsäkringen kan köpas fram till att katten fyller 6 år och upphör per automatik när katten blir 13 år.

Du kan få som högst 20 000 kr för avliden katt.

Rabatt och pris hos Lassie

Vad kostar en kattförsäkring hos Lassie? Vad just du får betala för en kattförsäkring hos Lassie kan vi tyvärr inte ge någon direkt summa på. Lassie ger ut information om att priset på kattförsäkring börjar från 51 kr/mån och går sedan uppåt beroende på nivå, val av självrisk och eventuella tillval.

Se pris för kattförsäkring här.

Direktreglering

Ibland kan det underlätta med en direktreglering när du är hos veterinären. Detta innebär att veterinären gör en skadeanmälan på plats.

Vid direkt reglering betalar du endast den fasta och rörliga självrisken och du behöver själv inte ligga ute med resterande summa.

Bra att veta är att dom flesta veterinärer tar ut en summa vid direktreglering. Checka av det i receptionen innan om det känns aktuellt.

Detta kan du göra för att få en billigare kattförsäkring:

Hos Lassie är det lätt sänka månadskostnaden på kattförsäkringen. Det sker digitalt i Lassies egna app, den är gratis och finns till både iPhone och Android.

Kunskapsrabatt

Hos Lassie kan du får en rabatt på kattförsäkring som är för bra för att vara sann. Det är nämligen så att du kan få upp till 250 kr i rabatt vilken gäller ett försäkringsår, endast genom att lära dig mer om kattens hälsa med syfte att förebygga skador och sjukdomar. Helt fantastiskt!

I Lassies app hittar du mer exakt information om vad du behöver göra för att få prissänkning på kattförsäkring.

Värva vänner

Genom att bjuda in en vän till Lassie som leder till en nyteckning får både du och din vän prisavdrag på försäkringen med 250 kr. Det bästa är att du kan göra detta flera gånger, så om du värvar 4 vänner får du 250 kr x 4 = 1000 kr rabatt. 

För att värva vänner använder du Lassies rabattkod som du finner i appen. Detta är en personlig kod.

Tassfonden – Lassies ekonomiska stöd till djurägare 

Om man som kattägare av någon anledning inte har råd att försäkra sin katt kan denne få kattförsäkringen Mini helt kostnadsfritt av det som kallas för Tassfonden By Lassie. Mini täcker veterinärkostnader upp till 30 000 kr/år.

Det är vanligt att oförsäkrade katter får gå med besvär eller måste avlivas för kattägaren inte har råd att söka vård, detta är oerhört sorgligt och det tycker Lassie också. Du kan alltid ansöka om det ekonomiska stödet som Lassie erbjuder, oavsett av vilken anledning du inte har råd att försäkra katten.

Så här kan du och andra hjälpa Lassie att finansiera Tassfonden:

 • Skänk valfri summa via swish.
 • Teckna nytt avtal, 5 kr går då till Tassfonden.
 • Köp deras gulliga maskot. Kostar 100 kr där hela summan går oavkortat till Tassfonden.

Om du kan och vill ge fler djurägare chansen att försäkra sin katt kan du göra det här.

Behöver du själv hjälp? Ansök här.

Tassfonden gäller även hundägare!

Byta till Lassie

Att byta hundförsäkring till Lassie från ditt nuvarande försäkringsbolag är väldigt enkelt.

Dom flesta kattförsäkringar är utan bindningstid och uppsägningstid, däremot finns det ofta regler att följa vid uppsägning eller byte till annat bolag.

Ta först reda på vad just ditt försäkringsbolag har för villkor på kattförsäkring och uppsägning innan du tecknar avtal med Lassie. Kontakta sedan Lassie vilka kan guida dig vidare i hur du ska göra för att byta på bästa sätt.

Om du vill vara säker på att ha ett fullständigt skydd och slippa karensdagar måste bytet ske utan uppehåll.

Villkor hos Lassie

Lassies villkor för djurförsäkring är fördelaktiga för både dig och din katt eller hund.

Lassies villkor för katt- och hundförsäkring är bland dom bästa på marknaden och utmanar verkligen andra försäkringsbolag.

Lassies allmänna villkor finner du här.

Lassie recension

Vi har baserat vårt omdöme om Lassie på information hämtad från deras hemsida, opartiska sajter som jämför alla kattförsäkringar samt kunders upplevelser om Lassie. 

Lassies betyg ligger på topp och rankas som bästa kattförsäkringen 2024.

Vi har läst recensioner om Lassie på Trustpilot där dom får totalt 4,6/5 stjärnor. 

Tyvärr styr pengar på ett eller annat sätt en stor del av människans liv. Grundarna av Lassie är smarta och har använt detta till allas fördel med möjlighet för försäkringstagare att få rabatt på katt- och hundförsäkringen, endast genom att lära sig mer om sitt djur och deras välbefinnande. Underbart!

Självrisken på 365 dagar gör även det att man inte drar sig lika mycket för att gå till veterinären, dessutom är det extra förmånligt om du har ett djur med återkommande sjukdomar eller skador. 

Låga premier, innehållsrika försäkringsalternativ, lärdom om kattens välmående och simpla tillvägagångssätt att få rabatter på. Kan det bli så mycket bättre?

Lassie kontakt

Telefon skador och direktreglering

Skador och direktreglering: 010-183 98 18

Öppettider skador och direktreglering

Alla dagar förutom röda dagar: 07:00-22:00

E-post

Kundtjänst och skadeanmälan: [email protected]

Direktreglering: [email protected]

Klagomål: [email protected]

Övriga frågor: ​​[email protected]

Besöksadress

Regeringsgatan 38

111 53 Stockholm

Faktureringsadress

Lassie AB Org. nr. 559268-8310

Markvardsgatan 15

113 53 Stockholm

Lassie AB Alla bolag: https://www.allabolag.se/5592688310/lassie-ab

Senast granskad: 20 mars, 2023