Borttappad plånbok – Så gäller hemförsäkringen

Har du tappad bort din plånbok? Att köpa en ny kan bli en dyr läxa och det är därför många vänder sig till sin hemförsäkring i förtvivlan. Kan försäkringsbolaget ersätta dig för din förlorade plånbok?

Detta gäller vid borttappad plånbok

När det gäller en förlorade plånblok täcks detta inte alltid av hemförsäkringen. Om du tappat eller blivit bestulen på din plånbok så kan du i vissa fall få ersättning för detta på din hemförsäkring. Du måste dock ofta teckna en tilläggsförsäkring innan olyckan inträffat för att få ersättning. En vanlig hemförsäkring räcker alltså inte.

Borttappad plånbok – kan bli en dyrköpt läxa

Det är viktigt att notera att det blir svårt att ersätta förlorade plånböcker. Därför är det alltid bra att fråga ”Täcker hemförsäkringen min förlorade plånbok?” redan innan olyckan är framme.

På grund av den höga kostnaden för en förlorad plånbok kommer många människor att vända sig till sin hemförsäkring i förtvivlan först när olyckan är framme. Dessvärre så är det många som får ett dystert besked från sitt försäkringsbolag, då borttappade plånböcker inte är något som ofta inte täcks av hemförsäkringen.

Det är rekommenderat att jämföra priser och täckning för förlorade plånböcker och andra värdesaker innan du tecknar en ny försäkring. Så att det slipper bli en dyr läxa för dig.

Senast granskad: 6 juli, 2023