Integritetspolicy

Försäkringsguiden.se gör allt för att respektera din integritet när du besöker vår sida. Allt information som samlas in är därför enbart i syfte att förbättra din upplevelse på sidan. Informationen kan även användas vid marknadsföring och för att vi ska kunna svara på kommentarer och frågor som du lämnar till oss. Försäkringsguiden.se kommer aldrig spara uppgifter som kan kopplas till dig som person, om inte du aktivt gör ett val att förse oss med dessa. Genom att exempelvis använda vårt kontaktformulär eller lämna en kommentar kan du lämna information som kan spåras till dig som fysisk person.

Försäkringsguiden.se ägs och drivs av ett företag registrerat i Sverige. Vi ansvarar för att lagra och behandla dina personuppgifter enligt de aktuella regelverken.

Så definierar vi personuppgifter

Alla uppgifter som skulle kunna användas för att spåra en användares fysiska person, som exempelvis namn, adress, eller personnummer är personuppgifter. Om du väljer att kontakta oss eller kommentera vårt innehåll så ger du samtidigt samtycke till att de eventuella personuppgifter du lämnar lagras av Försäkringsguiden.se. Observera att vi avråder dig från att lämna personuppgifter överhuvudtaget i kommunikation med oss, då vi sällan eller aldrig har användning av dessa uppgifter.

Försäkringsguiden.se registrerar anonym användardata

Försäkringsguiden använder cookies samt Google Analytics för att föra statistik över användningen av vår sajt. Informationen som sparas rör hur saker på sidan används, när de används, var användaren befinner sig och annan teknisk information. Informationen går inte att koppla direkt till dig som fysisk person och är därför inte att betrakta som personuppgifter. Informationen som vi samlar in kan delas in i de tre kategorierna som följer:

  • Användarbeteende – Hur användaren använder Försäkringsguiden.se. Innefattar information om vilka sidor som besökts och hur länge användaren stannat på respektive sida.
  • Platsinformation – Försäkringsguiden.se registrerar IP-adresser från besökare som ger en ungefärlig position. Detta hjälper oss att anpassa annonseringen på sidan.
  • Teknisk information – Information om vilken enhet som används, ip-adress, webbläsare och cookies.

Försäkringsguiden delar inga personuppgifter och lagrar de säkert

Vi bryr oss om dig som användare. Vi lagrar därför alla eventuella personuppgifter säkert och enbart så länge de har någon användning. Vid misstankar om att säkerheten har brustit kommer vi omedelbart att vidta åtgärder för att säkerställa att informationen inte delas med någon annan. Försäkringsguiden.se kommer aldrig att sälja dina personuppgifter till tredje part.

Möjlighet att radera eller ändra registreringen av personuppgifter

Alla personuppgifter som har sparats har du alltid möjlighet att själv granska, eller begära att de ändras alternativ raderas. Vill du komma i kontakt med oss gällande dina personuppgifter så är du välkommen att använda kontaktformuläret. Försäkringsguiden.se använder även Google Analytics för att samla in data. Du behöver inte godkänna detta utan kan enkelt ladda ner tillägget Google Analytics Opt-out, som helt blockerar denna datainsamling. Försäkringsguiden.se använder förutom Google Analytics även Google AdSense för att leverera mer personliga annonser.

Annonser på Försäkringsguiden.se

Försäkringsguiden.se ägs av ett svenskt företag som arbetar aktivt med flera affiliateprogram. Dessa program syftar till att generera intäkter till annonsören genom länkar och annonser. Marknadsföringen kan ske antingen genom sammarbeten med företagen, eller genom affiliatemarknadsföringsprogram skapade av exempelvis Adtraction Marketing AB, Adservice Scandinavia AB, TradeDoubler Sweden eller TradeDoubler Sweden AB.

Senast granskad: 20 mars, 2023