Borttappad ring – Så gäller hemförsäkringen

Har du tappad bort din förlovningsring, en diamantring eller någon av dina silverringar? Att köpa en ny kan bli en dyr läxa och det är därför många vänder sig till sin hemförsäkring i förtvivlan. Kan försäkringsbolaget ersätta dig för din förlorade värdesak?

Detta gäller vid borttappade ringar

När det gäller en (eller flera) förlorade ringar täcks de inte alltid av hemförsäkringen. Om du tappat eller blivit bestulen på din ring, vare sig det gäller en silverring, guldring eller diamantring, så kan du i vissa fall få ersättning för detta på din hemförsäkring. Du måste dock ofta teckna en tilläggsförsäkring innan olyckan inträffat för att få ersättning. En vanlig hemförsäkring räcker alltså inte.

Borttappad ring kan bli en dyrköpt läxa

Det är viktigt att notera att det är mycket dyrt att ersätta förlorade ringar oavsett vilken typ av ring du har. Därför är det alltid bra att fråga ”Täcker hemförsäkringen förlorade ringar?” redan innan olyckan är framme.

På grund av den höga kostnaden för förlorade ringar kommer många människor att vända sig till sin hemförsäkring i förtvivlan först när olyckan är framme. Dessvärre så är det många som får ett dystert besked från sitt försäkringsbolag, då borttappade ringar inte är något som ofta inte täcks av hemförsäkringen.

Det är rekommenderat att jämföra priser och täckning för förlorade ringar och andra värdesaker innan du tecknar en ny försäkring. Så att det slipper bli en dyr läxa för dig.

Senast granskad: 6 juli, 2023