Hoppa till innehåll

Bästa bilförsäkringen för Audi 2022 – Jämför online

Inlägget är reklam för Moderna Försäkringar, ManyPets SE, Insplanet, ICA Försäkring, Hedvig SE, evoli SE, Europeiska ERV, Compricer och Accept Inkomstförsäkring och innehåller annonslänkar.

Behöver du en bilförsäkring till din Audi har vi samlat allt du behöver veta här. Vi går även igenom märkesförsäkringen till din bil, samt hur det ligger till med trafik-, halv- och helförsäkringar. Här kan du alltså hitta passande försäkringar till din Audi A4, A6, A8, A3, S3, RS3, RS6, A5, R8 och Q7 andra populära modeller.

Bästa bilförsäkringen för Audi 2022:

 1. ICA Bilförsäkring
 2. Hedvig Bilförsäkring
 3. Evoli Bilförsäkring
 4. OKQ8 Bilförsäkring
Testvinnare
4.8
/
5
 • Fast pris! Ingen prishöjning på fem år om du är skadefri
 • 4,3 av 5 i betyg hos Konsumenternas
 • Ger dig bonus på ICA
Fast självrisk
1000
Rättsskydd
20 procent, lägst 1 500 kr
Allrisk
1 500 kr
Självrisker hos ICA Bilförsäkring
Trafik: 1000 kr
Brand: 1500 kr
Stöld: 1500 kr
Glas: 1500 kr
Maskinskada: Upp till 3000 kr
Räddning: 1500 kr
Ersättning hos ICA Bilförsäkring
Feltankning: 60 000 kr
Nyckelförlust: 60 000 kr
Kupéskada: 60 000 kr
Däck & fälgar: 25 000 kr
Ljudsystem & bildskärm: 30 000 kr
Extra självrisk under 24 år: 0 kr
4.7
/
5
 • Högst rankade på Trustpilot
 • Allt sköts genom deras mobilapp
Allrisk (drulle):
Maskin:
8 år eller 10 000 mil
Information om Hedvig Bilförsäkring
Pris (premie): Anpassat för dig
Rabatt:
Trustpilot: 4,8
Betalning: Autlmatisk kortbetalning eller autogiro
Ersättning för: Brandskada, glasskada, rättshjälp, skadegörelse, viltolycka, trafikolycksfall, vagnskada & krishjälp
Självrisker hos Hedvig Bilförsäkring
Trafik: 1500 kr
Brand: 2000 kr
Stöld: Beror på om bil var olåst/låst
Maskinskada: 5000-8000
Rättskydd: 20% (som lägst 2 000 kr)
3.9
/
5
 • Bäst pris för dig över 30 år
 • Passar dig som haft körkort länge
 • Bra pris för dig som kör en vanligare bil
Allrisk (drulle):
Maskin:
8 år eller 10 000 mil
Självrisker hos Evoli Bilförsäkring
Trafik: 2000 kr
Brand: 4000 kr
Stöld: 4000 kr
Glas: 40%, lägst 2000 kr
Maskinskada: 4000/8000 kr
Räddning: 2000 kr
Rättskydd: 25%
Ersättningar hos Evoli Bilförsäkring
Feltankning:
Nyckelförlust:
Kupéskada:
Däck & fälgar: 30 000 kr
Ljudsystem & bildskärm: 30 000 kr
Extra självrisk under 24 år: 10% av prisbasbelopp
3.8
/
5
 • Ny aktör på marknaden
 • OKQ8 har bra branschkunskap
Fast självrisk
1000-4000 kr
Rättsskydd
20% av kostnaden, lägst 1 500 kr
Brandskada
Ingår i BackUp-tillägget20% av kostnaden, lägst 1 500 kr
Självrisker hos OKQ8 Bilförsäkring
Trafik: 1000 kr
Brand: 1500 kr
Stöld: 1500 kr
Glas: 1500 kr
Maskinskada: 1500-4000 kr
Räddning: 1500 kr
Rättskydd: 20%, lägst 1500 kr
Ersättning hos OKQ8 Bilförsäkring
Feltankning: 10 000 kr
Nyckelförlust: 10 000 kr
Kupéskada: 50 000 kr
Däck & fälgar:
Ljudsystem & bildskärm:
Extra självrisk under 24 år: 1 000 kr

Audi bilförsäkring

Utifrån bilmodell kan du som ägare ha olika behov på försäkringsnivå. Äldre bilar behöver sällan en helförsäkring, medan helt nya redan täcks av vagnskadegarantin. I de allra flesta fall räcker den i 3 år, men det kan även vara bra att kontrollera vad som gäller för dig med elbil eller laddhybrid. Många försäkringsbolag täcker nämligen skador på själva bilbatteriet, medan andra även ersätter hela högvoltssystemet.

Audi räknas in som ett premiummärke, men de är också en bilproducent som erbjuder enorma mängder av olika modeller. Detta faktum driver däremot upp din premie, särskilt beroende på var du har bilen parkerad – eller på vilken ort du är bosatt.

Trafikförsäkring för Audi

I Sverige är det lag på att en bil ska vara trafikförsäkrad. Denna är däremot betydligt billigare än de andra alternativen, framför allt då den inte täcker lika många skador. Vi rekommenderar enbart detta val om du har en äldre bilmodell som det inte är så noga med.

En parkeringsskada kan för övrigt rapporteras in till Trafikförsäkringsföreningen trots att du endast har en trafikförsäkring, men det är inte alls lika enkelt att få ersättning jämfört med en vagnskadeförsäkring.

Halvförsäkring för Audi

En halvförsäkring skyddar mot betydligt fler skador, men specifikt stöld och brand. De olika försäkringsbolagen skiljer sig en del, täckning för nedanstående omständigheter brukar däremot alltid ingå:

 • Glas
 • Maskinskada
 • Stöld
 • Brand
 • Räddning
 • Rättsskydd

Tänk på att en helt ny Audi inte behöver ett högre skydd än den du får med en halvförsäkring. I synnerhet inte under tiden då vagnskadegarantin gäller. Några försäkringsgivare skiljer sig dock kring vad som ingår i denna försäkringstyp, så det gäller att hålla lite extra koll.

Hos Trygghansa ingår exempelvis drulle, medan kostnaden för lagning av stenskott endast kostar 100 kr. Folksam använder i sin tur inte samma benämning, utan kallar det i stället för ”Bilförsäkring” där en allrisk inte erbjuds i paketet.

Helförsäkring Audi

Detta är den mest heltäckande försäkringen till din bil. Den ersätter till och med vagnskador i karossen, trots att det var ditt eget fel. För dig som redan har brukat din vagnskadegaranti efter ett nyinköp kan en helförsäkring ta över med liknande skyddsnivå.

Notera även att en helförsäkring täcker allt som trafik- och halvförsäkringen gör, samtidigt som den erbjuder ytterligare skydd mot repor, kollisioner och dylikt.

Märkesförsäkring för Audi

Audi Försäkring är en del av If som erbjuder en mer exklusiv och heltäckande bilförsäkring med unika fördelar. En av dessa är att du får 300 kr internetrabatt när du tecknar den via nätet, medan en annan inkluderar vagnskadegaranti i 3 år.

Andra fördelar som ingår är:

 • 3 000 kr lägre självrisk för skador som inte täcks av vagnskadegarantin.
 • Ersättning utan övre beloppsgräns vid stöld av däck, fälgar, GPS och annan fabriksmonterad utrustning.
 • Reparation sker vid märkesverkstad och originaldelar.
 • Maskinskadeförsäkring tills bilen är åtta år gammal eller har gått 15 000 mil. Den är betydligt längre än vanligt, men den gäller dessutom för motorhaveri och elfel.

Du kan enbart teckna en märkesförsäkring via Audi. Där fyller du också i ditt personnummer och registreringsnummer till bilen, något som sedan räknar fram din premie. Tänk på att den kan vara högre än den du hittar hos konkurrerande bolag, men det beror i huvudsak på förmånerna du får ta del av.

Snabb skadehantering med märkesförsäkring

Förutom de ovanstående höjdpunkterna ingår även en snabb och smidig skadehantering. Den låter dig göra en anmälan dygnet runt, på direkten. Det vi gillade mest med denna förmån var att du slipper papper och krångel, allt sker online där du även kan följa din skadeanmälan via ”Mina Sidor”.

Vägassistans ingår

Om du råkar få en punktering täcks detta av assistans som är en del av märkesförsäkringen. Den bidrar även med persontransport och fordonstransport till närmsta verkstad. Vägassistans gäller i normalfallet under de tre första åren, men kan förlängas genom service hos en auktoriserad Audi verkstad.

Vad kostar det att försäkra en Audi?

Det är ingen nyhet att Audi kostar mer än en Volvo att försäkra. Däremot finns det en hel del faktorer som kan pressa ned priset på din premie. Ett av de bästa knepen är att jämföra olika försäkringsbolag mot varandra då de kan skilja flera hundralappar i pris gällande månadskostnaden.

En annan sak att se över är om du kan få rabatt på priset när du har bilen stående i ett garage. Det kan också gå att samla andra försäkringar hos samma bolag för att få ned beloppet.

Prisskillnader hos de olika försäkringsbolagen

Då alla försäkringsbolag skiljer sig en aning märker du snabbt att de kan erbjuda helt olika priser. I dagsläget beror det specifikt på de olika kriterierna de använder för att räkna fram kostnaden, men också hur deras olika försäkringspaket är utformade.

Det kan löna sig att se över flera försäkringsbolag än bara några fåtal. Hos Trygghansa kan du få upp till 25 % rabatt på din försäkring om den tecknas via internet, samtidigt som du samlar dina andra försäkringar hos dem. Folksam erbjuder i sin tur 10 % samlingsrabatt, men du hittar liknande erbjudanden även hos många andra bolag.

Med tanke på de stigande bränslepriserna kan det vara värt att titta närmare på sänkta kostnader kring din bilförsäkring. Detta kan du också göra direkt här på sidan via våra listor för att spara tid när du jämför.

Tips innan du väljer bilförsäkring till din Audi

 1. Ta reda på alla priser: Se över de olika alternativen och jämför dem mot varandra. Detta ger dig en helhetlig bild av vad din försäkring kommer att kosta på ett ungefär, både med och utan rabatter. En billig försäkring behöver nödvändigtvis inte betyda att den är sämre.
 2. Vilken slags Audi äger du? Då det finns ett brett spann av bilmodeller från denna tillverkare kan ditt pris skifta ganska mycket. Att försäkra en äldre Audi är givetvis billigare än en splitterny SUV, bara som ett exempel.
 3. Vilken slags försäkring behöver du? Ibland kan det räcka med en halvförsäkring till din Audi. Detta gäller i synnerhet vid inköp av en ny bil då vagnskadegaranti ingår. Se därmed över ditt behov noga innan du väljer en bilförsäkring.
 4. Samla försäkringar hos ett bolag för att sänka priset: Det är snarare en regel än ett undantag att du kan få rabatt när du samlar alla dina försäkringar hos ett och samma bolag. Vi rekommenderar att du tittar igenom hur mycket pengar du kan spara på detta vis, innan du gör ditt slutgiltiga val.
 5. Alla försäkringsbolag är olika: Det finns en rad med skillnader bland försäkringsbolagen. En del erbjuder tilläggsförsäkringar som de andra saknar, medan du även kan njuta av en riktigt bred märkesförsäkring till din Audi. Nöj dig däremot inte direkt med den billigaste, utan gör hellre en helhetlig bedömning som inkluderar både för- och nackdelar.

Att tänka på:

Du kan ofta ange en specifik självrisk när du tecknar en bilförsäkring. De erbjuds i vanliga fall från 3 000, 6 000, eller 9000 kr. Desto högre nivå du väljer, desto billigare blir totalkostnaden.

Teckna en försäkring via oss direkt

Om du behöver en försäkring till din Audi kan denna sida vara till stor nytta. Jämför de olika alternativen i lugn och ro innan du bestämmer dig, men ta även del av våra tips och knep som kan underlätta det stundande valet. När du sedan är redo är det bara att klicka vidare för att registrera försäkringen online!

Vanliga frågor & svar

Vad kostar försäkringen på en Audi?

Den genomsnittliga premien för Audi ligger på 5 028 kr vilket innebär att den är dyrare än många andra bilmodeller. Att hitta billigast bilförsäkring för detta märke är därmed A och Ö.

Hur länge har man vagnskadegaranti på en Audi?

Praxis är att den finns med under de tre första åren. Det kan däremot förekomma en del skillnader på grund av vilken bilmodell det rör sig om, vår rekommendation är att alltid läsa alla villkor noga innan köp.

Hur får jag kontakt med Audi gällande en märkesförsäkring?

Du kan teckna försäkringen digitalt genom att besöka audibilforsakring.se. Priset framställs automatiskt när du fyller i regnumret och ditt personnummer, men det finns även möjlighet att skriva in organisationsnummer om det gäller ett företag.

Ingår en försäkring hos Audi även vid privatleasing?

Ja, det finns en separat försäkring för leasingkontrakt. Denna bidrar med 20 % lägre premie, samt att du slipper självrisken vid stöld om bilen har original larmet aktivt.
Det ingår också en fri lånebil om du skulle råka skada din leasade bil, samt att du kan komplettera bilförsäkringen med drulle, djurkollision, olycksfall, samt en privat sjukvårdsförsäkring. Notera att leasing inte innebär ett billån, utan att du betalar för användandet under tiden som avtalet är aktivt.

Vad tycker du om vår jämförelse?

4.8
Rated 4.8 out of 5
4.8 utav 5 stjärnor (baserat på 4 omdömen)
Mycket bra75%
Bra25%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%