Hoppa till innehåll

Bästa bilförsäkringen för BMW 2022 – Jämför online

Inlägget är reklam för Moderna Försäkringar, ManyPets SE, Insplanet, ICA Försäkring, Hedvig SE, evoli SE, Europeiska ERV, Compricer och Accept Inkomstförsäkring och innehåller annonslänkar.

Om du vill veta vilken bilförsäkring som passar bäst för din BMW hittar du all nödvändig information här. Vi tittar närmare på märkesförsäkringar, trafik- och halvförsäkringar, samt helförsäkringar till din BMW X1, X5, X3, X6, M2, M3, M5, i3, 520d, 320, i8 och andra populära BMW-modeller.

Bästa bilförsäkringen för BMW 2022:

 1. ICA Bilförsäkring
 2. Hedvig Bilförsäkring
 3. Evoli Bilförsäkring
 4. OKQ8 Bilförsäkring
Testvinnare
4.8
/
5
 • Fast pris! Ingen prishöjning på fem år om du är skadefri
 • 4,3 av 5 i betyg hos Konsumenternas
 • Ger dig bonus på ICA
Fast självrisk
1000
Rättsskydd
20 procent, lägst 1 500 kr
Allrisk
1 500 kr
Självrisker hos ICA Bilförsäkring
Trafik: 1000 kr
Brand: 1500 kr
Stöld: 1500 kr
Glas: 1500 kr
Maskinskada: Upp till 3000 kr
Räddning: 1500 kr
Ersättning hos ICA Bilförsäkring
Feltankning: 60 000 kr
Nyckelförlust: 60 000 kr
Kupéskada: 60 000 kr
Däck & fälgar: 25 000 kr
Ljudsystem & bildskärm: 30 000 kr
Extra självrisk under 24 år: 0 kr
4.7
/
5
 • Högst rankade på Trustpilot
 • Allt sköts genom deras mobilapp
Allrisk (drulle):
Maskin:
8 år eller 10 000 mil
Information om Hedvig Bilförsäkring
Pris (premie): Anpassat för dig
Rabatt:
Trustpilot: 4,8
Betalning: Autlmatisk kortbetalning eller autogiro
Ersättning för: Brandskada, glasskada, rättshjälp, skadegörelse, viltolycka, trafikolycksfall, vagnskada & krishjälp
Självrisker hos Hedvig Bilförsäkring
Trafik: 1500 kr
Brand: 2000 kr
Stöld: Beror på om bil var olåst/låst
Maskinskada: 5000-8000
Rättskydd: 20% (som lägst 2 000 kr)
3.9
/
5
 • Bäst pris för dig över 30 år
 • Passar dig som haft körkort länge
 • Bra pris för dig som kör en vanligare bil
Allrisk (drulle):
Maskin:
8 år eller 10 000 mil
Självrisker hos Evoli Bilförsäkring
Trafik: 2000 kr
Brand: 4000 kr
Stöld: 4000 kr
Glas: 40%, lägst 2000 kr
Maskinskada: 4000/8000 kr
Räddning: 2000 kr
Rättskydd: 25%
Ersättningar hos Evoli Bilförsäkring
Feltankning:
Nyckelförlust:
Kupéskada:
Däck & fälgar: 30 000 kr
Ljudsystem & bildskärm: 30 000 kr
Extra självrisk under 24 år: 10% av prisbasbelopp
3.8
/
5
 • Ny aktör på marknaden
 • OKQ8 har bra branschkunskap
Fast självrisk
1000-4000 kr
Rättsskydd
20% av kostnaden, lägst 1 500 kr
Brandskada
Ingår i BackUp-tillägget20% av kostnaden, lägst 1 500 kr
Självrisker hos OKQ8 Bilförsäkring
Trafik: 1000 kr
Brand: 1500 kr
Stöld: 1500 kr
Glas: 1500 kr
Maskinskada: 1500-4000 kr
Räddning: 1500 kr
Rättskydd: 20%, lägst 1500 kr
Ersättning hos OKQ8 Bilförsäkring
Feltankning: 10 000 kr
Nyckelförlust: 10 000 kr
Kupéskada: 50 000 kr
Däck & fälgar:
Ljudsystem & bildskärm:
Extra självrisk under 24 år: 1 000 kr

BMW bilförsäkring

Alla har olika försäkringsbehov, men här spelar det framförallt roll vilken BMW-modell du äger. Har du en laddhybrid eller elbil är det bra att försäkringen även täcker skador för dessa alternativ, medan du som kör en veteranbil kanske behöver en helt annan nivå av skydd.

BMW är ett premiummärke som har funnits länge vilket innebär att du hittar en uppsjö av bilmodeller. En ny bil kräver dessutom endast en halvförsäkring, framförallt då en vagnskadegaranti alltid ingår – oftast upp till 3 år. Här kan det alltså vara bra att fundera över vilken sorts täckning du är i behov av.

Trafikförsäkring för BMW

Alla som kör bil måste ha en trafikförsäkring för att skydda både förare och passagerare. För dig med BMW kan en sådan bli aktuell om du äger en äldre bil, men vi rekommenderar däremot inte valet om du behöver ett mer omfattande skydd.

Halvförsäkring för BMW

En halvförsäkring täcker betydligt fler omständigheter, men framförallt stöld och brand. De olika försäkringsgivarna och deras villkor kan skilja sig, men dessa situationer brukar alltid ingå:

 • Glas
 • Maskinskador
 • Stöld
 • Brand
 • Räddning
 • Rättsskydd

Med en halvförsäkring gör du en investering med tanke på den ökade skyddsnivån. En ny BMW får dessutom ett fullgott skydd tack vare vagnskadeförsäkringen som ingår i nybilsgarantin. Tänk bara på att du kan behöva teckna om den till en helförsäkring när den löper ut, förutsatt att behovet kvarstår.

Helförsäkring för BMW

Den största skillnaden med en helförsäkring är vagnskadeskyddet. Denna ersätter skador trots att du själv orsakar en olycka, något som passar allra bäst till din BMW när det gått över 3 år och vagnskadegarantin har löpt ut. Det viktigaste att tänka på kring detta alternativ är bilens värde, specifikt då premien kommer bli dyrare.

Märkesförsäkring för BMW

BMW erbjuder en egen försäkring i samarbete med Trygghansa. Denna bidrar med exklusiva förmånen av en helt ny bil vid stöld eller totalskada, under de två första åren. Reparationer är dessutom garanterade hos en auktoriserad verkstad, samt att du får 25 % rabatt det första året om du tecknar den i bilhallen.

En märkesförsäkring hittar du bara hos BMW. Då behöver du endast knappa in ditt personnummer och registreringsnummer på deras hemsida för att beräkna fram din årspremie, notera dock att den kan vara betydligt högre än det andra försäkringsbolag erbjuder för sina skydd.

Vi rekommenderar att du alltid ställer de olika bolagen mot varandra innan du bestämmer dig, däremot bör det nämnas att du inte får lika många förmåner jämfört med märkesförsäkringen från BMW.

Fördelar som ingår i en märkesförsäkring från BMW är:

 • 3 000 kr lägre självrisk för skador som inte täcks av vagnskadegarantin.
 • Bärgning av din BMW till närmaste märkesverkstad och transport av dig själv, antingen hem eller till jobbet.
 • Drulleförsäkring som täcker feltankning och nyckelförlust.
 • Skadeservice tillgänglig om du har frågor eller funderingar.
 • Endast 100 kr i självrisk för lagning av vindruta.

Extra skydd för laddbara BMW bilar om du tecknar en märkesförsäkring

BMW-ägare som väljer laddbara bilar får ett utökat skydd för dessa modeller. Den ingår i en originalförsäkring och inkluderar bärgning vid urladdat batteri, ett förlängt skydd för motor och elektronik, samt en högre rabatt för självrisken när det kommer till vagnskadegarantin.

Vad kostar det att försäkra en BMW?

Då BMW är ett dyrare bilmärke är även premien högre än vanligt. Trots detta finns det en rad med saker som kan påverka ditt pris, men du får naturligtvis en billigare försäkring om du inte behöver ett komplett skydd.

För en äldre BMW kan det mycket väl räcka med en halvförsäkring, men det är svårt att svara exakt på vad kostnaden blir då den beräknas fram via en rad faktorer. Att jämföra bilförsäkringarna mot varandra innan du bestämmer dig är därför vårt bästa tips!

Prisskillnader hos de olika försäkringsbolagen

Försäkringsbolag som Folksam och If beräknar priserna utifrån diverse kriterier. Några av dessa är förarens ålder, körsträcka, postnummer, statistik kring stölder där bilen står parkerad, och så vidare. Detta leder också till relativt stora skillnader i pris när du jämför de olika paketen mot varandra.

Det lönar sig ofta att titta på många olika bilförsäkringar innan det slutgiltiga valet. Ibland kan nämligen priset skilja sig några hundralappar i månaden, en aspekt som kan vara avgörande i tider där bränslepriset är högre än någonsin.

Tips innan du väljer bilförsäkring till din BMW

 1. Ta reda på fler prisförslag genom att jämföra: Titta gärna igenom de olika försäkringsbolagen och vad de erbjuder till din BMW. Det går också att spara en slant genom att samla alla försäkringar hos ett och samma bolag, eller att se över din årliga körsträcka.
 2. Vilken slags BMW är du intresserad av? BMW är ett kvalitetsmärke som osar lyxiga detaljer, men du hittar den även som SUV eller mer kompakta modeller. Då det finns så många olika bilar att välja från kan du utgå från familjeförhållanden, krav på utrymme, miljövänlighet, eller varför inte design?
 3. Vilken slags bilförsäkring behöver du?: Trots att en försäkring till din BMW kostar lite mer finns det gott om alternativ tillgängliga. Är du rädd om din nya sportbil kan det vara klokt att teckna en märkesförsäkring, medan en bruksbil  kanske bara behöver en halvförsäkring.
 4. Bättre förhandlingsläge när du samlar alla försäkringar: Tänk på att du kan få en del rabatter när du har både din hemförsäkring och bilförsäkring hos samma bolag. Det ger dig även bättre möjligheter till förhandling av priset, eller möjligheten att teckna unika tilläggsförsäkringar.
 5. Alla försäkringsbolag är olika: Även om du får flera nivåer av skydd att välja mellan brukar försäkringsgivaren utmärka sig med något specifikt. Folksam har bland annat tillägg för assistans och hyrbil, medan Länsförsäkringar inkluderar en allrisk per automatik i halvförsäkringen. En märkesförsäkring via BMW ger i sin tur betydligt mer förmåner än vanligt.

Att tänka på:

En del försäkringsbolag erbjuder extra rabatt på försäkringen om du kan minska stöldrisken. Detta kan bland annat ske genom att ange parkeringsmöjligheter som garage. Utöver detta kan totalpriset sänkas ytterligare om du medvetet väljer en högre självrisk. Det brukar vara möjligt att ange olika nivåer av självrisk, exempelvis 3 000, 6 000 eller 9 000 kr.

Tänk även på att det inte går att anmäla skada via bmw.se genom att logga in på sidan. Du behöver klicka in på en separat link till Trygghansa för att komma åt försäkringen, villkoren och skadeanmälan.

Teckna en försäkring via oss direkt

Via vår gedigna kunskap av bilförsäkringar kan du få mycket nytta. Du kan undvika att betala för mycket, samtidigt som våra tips kan ge dig infallsvinklar du kanske inte tänkt på tidigare. Via våra jämförelser här på sidan får du också en bättre överblick av vad försäkringsbolagen erbjuder, men också vad de unika fördelarna är när du tecknar en märkesförsäkring.

Ta all tid du behöver och välj ut ett alternativ som passar din BMW i lugn och ro. Här på sidan finner du det som behövs för att hitta rätt försäkringstyp, tillägg, eller kort och koncis information om vad de täcker. Valet är helt enkelt ditt!

Vanliga frågor & svar

Hur mycket kostar det att försäkra en BMW?

Den genomsnittliga premien för BMW är 5 962 kr vilket gör den till en relativt dyr försäkring. Att hitta billigast bilförsäkring för detta märke är därmed av högsta vikt.

Varför är BMW försäkringar dyra?

Några anledningar till detta är att bilarna finns på tätbefolkade områden, eller att risken för att de ska bli stulna är högre. Bilmärket anses även vara en premiummodell där delarna är dyrare vid reparationer.

Vart ska man försäkra sin BMW?

Det är helt upp till dig vilket försäkringsbolag du vill anlita. Du får dessutom olika fördelar beroende på vilken du väljer, men tänk på att du måste ha minst en trafikförsäkring för att få köra på allmän väg. Detsamma gäller även för en MC försäkring till din motorcykel, eller andra fordon som trafikeras i Sverige. Ta kontakt med valfritt försäkringsbolag efter att du jämfört deras för- och nackdelar mot varandra.

Finns det bilförsäkringar till BMW utan bindningstid?

De flesta försäkringsavtal löper i 12 månader, även om du väljer att betala månadsvis, per kvartal, eller per år. Datumet som bryter avtalet kallas för huvudförfallodagen, det är även då du kan byta till ett annat försäkringsbolag. Notera dock att det finns bolag som tillämpar kortare bindningstider, exempelvis 30 eller 60 dagar.

Gäller försäkringen för min BMW om jag skaffar privatleasing via finans?

Ja, men du måste teckna den separat då det inte ingår per automatik. Med leasing ingår däremot service på BMW verkstad i 36 månader utan kostnad, upp till 4 000 mil.

Vad tycker du om vår jämförelse?

4.8
Rated 4.8 out of 5
4.8 utav 5 stjärnor (baserat på 4 omdömen)
Mycket bra75%
Bra25%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%