Hoppa till innehåll

Bästa bilförsäkringen för Kia 2022 – Jämför online

Inlägget är reklam för Moderna Försäkringar, ManyPets SE, Insplanet, ICA Försäkring, Hedvig SE, evoli SE, Europeiska ERV, Compricer och Accept Inkomstförsäkring och innehåller annonslänkar.

Har du svårt att välja försäkring till din Kia? Då får du all hjälp du behöver på denna sida. Vi tittar framförallt närmare på märkesförsäkringen, men även trafik-, halv- och helförsäkringar till välkända modeller som Ceed, Sportage, Sorento, Optima och Picanto.

Bästa bilförsäkringen för Kia 2022:

 1. ICA Bilförsäkring
 2. Hedvig Bilförsäkring
 3. Evoli Bilförsäkring
 4. OKQ8 Bilförsäkring
Testvinnare
4.8
/
5
 • Fast pris! Ingen prishöjning på fem år om du är skadefri
 • 4,3 av 5 i betyg hos Konsumenternas
 • Ger dig bonus på ICA
Fast självrisk
1000
Rättsskydd
20 procent, lägst 1 500 kr
Allrisk
1 500 kr
Självrisker hos ICA Bilförsäkring
Trafik: 1000 kr
Brand: 1500 kr
Stöld: 1500 kr
Glas: 1500 kr
Maskinskada: Upp till 3000 kr
Räddning: 1500 kr
Ersättning hos ICA Bilförsäkring
Feltankning: 60 000 kr
Nyckelförlust: 60 000 kr
Kupéskada: 60 000 kr
Däck & fälgar: 25 000 kr
Ljudsystem & bildskärm: 30 000 kr
Extra självrisk under 24 år: 0 kr
4.7
/
5
 • Högst rankade på Trustpilot
 • Allt sköts genom deras mobilapp
Allrisk (drulle):
Maskin:
8 år eller 10 000 mil
Information om Hedvig Bilförsäkring
Pris (premie): Anpassat för dig
Rabatt:
Trustpilot: 4,8
Betalning: Autlmatisk kortbetalning eller autogiro
Ersättning för: Brandskada, glasskada, rättshjälp, skadegörelse, viltolycka, trafikolycksfall, vagnskada & krishjälp
Självrisker hos Hedvig Bilförsäkring
Trafik: 1500 kr
Brand: 2000 kr
Stöld: Beror på om bil var olåst/låst
Maskinskada: 5000-8000
Rättskydd: 20% (som lägst 2 000 kr)
3.9
/
5
 • Bäst pris för dig över 30 år
 • Passar dig som haft körkort länge
 • Bra pris för dig som kör en vanligare bil
Allrisk (drulle):
Maskin:
8 år eller 10 000 mil
Självrisker hos Evoli Bilförsäkring
Trafik: 2000 kr
Brand: 4000 kr
Stöld: 4000 kr
Glas: 40%, lägst 2000 kr
Maskinskada: 4000/8000 kr
Räddning: 2000 kr
Rättskydd: 25%
Ersättningar hos Evoli Bilförsäkring
Feltankning:
Nyckelförlust:
Kupéskada:
Däck & fälgar: 30 000 kr
Ljudsystem & bildskärm: 30 000 kr
Extra självrisk under 24 år: 10% av prisbasbelopp
3.8
/
5
 • Ny aktör på marknaden
 • OKQ8 har bra branschkunskap
Fast självrisk
1000-4000 kr
Rättsskydd
20% av kostnaden, lägst 1 500 kr
Brandskada
Ingår i BackUp-tillägget20% av kostnaden, lägst 1 500 kr
Självrisker hos OKQ8 Bilförsäkring
Trafik: 1000 kr
Brand: 1500 kr
Stöld: 1500 kr
Glas: 1500 kr
Maskinskada: 1500-4000 kr
Räddning: 1500 kr
Rättskydd: 20%, lägst 1500 kr
Ersättning hos OKQ8 Bilförsäkring
Feltankning: 10 000 kr
Nyckelförlust: 10 000 kr
Kupéskada: 50 000 kr
Däck & fälgar:
Ljudsystem & bildskärm:
Extra självrisk under 24 år: 1 000 kr

Kia bilförsäkring

När du ska försäkra din Kia finns det tre nivåer av bilförsäkringar att välja från, men du kan även teckna en märkesförsäkring som inkluderar exklusiva förmåner. Den obligatoriska försäkringen kallas trafik och inkluderar skydd mot olyckor för dig och dina passagerare, medan halvförsäkringen erbjuder ett utökat sådant som även täcker mot händelser som stenskott, stöld och brand.

Vi rekommenderar att du tecknar en halvförsäkring om du äger en helt ny Kia då du omfattas av nybilsgaranti de första tre åren. Detta medför bland annat en vagnskadegaranti som vanligtvis ingår i helförsäkringen, en distinkt fördel som bör nämnas. Kia är för övrigt en av de billigare bilarna att försäkra i Sverige, men priset skiftar dock en del beroende på vilken del av landet du är bosatt i.

Trafikförsäkring för Kia

Det lagstadgade skyddet kallas för trafikförsäkring. Denna täcker mot olyckor som sker när bilen färdas på allmän väg, både för dig och dina passagerare. Med tanke på att du finner en uppsjö av bilar från denna tillverkare finns det en del svenskar som nöjer sig med denna försäkringsnivå.

Vår rekommendation är att du endast tecknar en trafikförsäkring om din Kia har flera år på nacken, eller om du inte är så noga med repor och skråmor.

Halvförsäkring för Kia

En halvförsäkring täcker mot flera olika olyckshändelser, men det är också en av de vanligaste bilförsäkringarna som tecknas i dagsläget. Försäkringsgivarna har oftast flest skillnader i denna kategori, men nedanstående situationer brukar alltid ingå:

 • Glas
 • Maskinskada
 • Stöld
 • Brand
 • Räddning
 • Rättsskydd

En allrisk hör däremot inte till vanligheterna, men beroende på vilket försäkringsbolag du väljer så kan en sådan finnas med. Detta är framförallt viktigt för dig som önskar ett mer heltäckande skydd även om du bara väljer en halvförsäkring.

Folksam har som exempel ingen drulle, medan Länsförsäkringar inkluderar detta per automatik. Du finner också skiljaktigheter i de olika försäkringspaketen och vad de täcker, precis som med priset när du räknar ut premien via bilens registreringsnummer.

Helförsäkring Kia

Det mest övergripande skyddet kallas för helförsäkring. Denna täcker till och med skador som uppstår när felet är ditt, i synnerhet gällande bilens kaross. Här ingår även vagnskador som vanligtvis endast täcks för nya bilar under de tre första åren.

Det kan vara en god idé att gå över till en helförsäkring efter att vagnskadegarantin löpt ut, eller om du har höga krav på din bilförsäkring. Notera dock att din premie blir dyrare jämfört med de andra försäkringarna.

Märkesförsäkring för Kia

Om du enbart nöjer dig med det bästa anser vi att du får bäst täckning med märkesförsäkringen. Kia samarbetar nämligen med If för att erbjuda utökad trygghet, i synnerhet när det gäller vagnskadegarantin, en helt ny bil vid totalskada, samt sänkt självrisk för vagnskador.

Andra fördelar som ingår är:

 • Sänkt självrisk med 3 000 kr vid vagnskada.
 • Maskinskadeförsäkring i 8 år, eller när bilen har gått 15 000 mil.
 • Endast auktoriserade verkstäder används vid reparationer.
 • Skadeanmälan sker smidigt och tryggt via nätet, dygnet runt.
 • Nyvärde: Om din Kia totalskadas när den är yngre än två år och inte gått mer än 4 000 mil så får du en ny Kia av samma modell.
 • Mervärde: Om din Kia totalskadas när den är äldre än två år, eller har gått mer än 4 000 mil får du, utöver bilens marknadsvärde, ersättning med 20 % över detta värde. (Maximalt upp till 200 000 kr)
 • Ersättning utan övre beloppsgräns för fabriksmonterad utrustning som GPS, fälgar och däck.
 • Endast 200 kr i självrisk om en bilruta ska lagas istället för bytas ut.

Notera att en märkesförsäkring bara kan tecknas via kiabilforsakring.com. Genom att fylla i ditt personnummer och registreringsnummer räknas ditt pris fram, efter detta kan du sedan aktivera bilförsäkringen. Du har även möjlighet att ta kontakt med försäkringsgivaren, se över ditt skydd, eller anmäla en skada genom att logga in på hemsidan.

Då märkesförsäkringen täcker fler händelser än vanligt är den också dyrare. Ha med detta i åtanke när du jämför de olika alternativen mot varandra.

Vad kostar det att försäkra en Kia?

Priset är alltid individuellt och beräknas fram via en rad olika faktorer. Några av dessa är adressen du står skriven på, vad försäkringen täcker, samt hur brottsstatistiken ser ut. Det kan även ha att göra med förarens ålder och hur många mil du ämnar att köra årligen. 

Du kan alltid pressa ned totalkostnaden genom att ha bilen parkerad i ett garage, eller om du är äldre än 25 år. Samlar du dessutom alla dina försäkringar hos ett och samma bolag kan du få procentuell rabatt på bilförsäkringen.

Prisskillnader hos de olika försäkringsbolagen

Ett försäkringsbolag använder alltid egna kriterier för att ta fram ett pris. Det är även därför det finns så stora skillnader i månadskostnaderna, framförallt då du kan välja mellan så många olika nivåer av bilförsäkringar.

Jämför gärna många bolag mot varandra innan du bestämmer dig eftersom det kan finnas både för- och nackdelar att ta hänsyn till. De olika försäkringsgivarna presenterar snabbt ett pris efter att du fyllt i personnummer och regnummer, men du kan även se om de erbjuder några tilläggsförsäkringar eller skydd som sticker ut från mängden.

Då det faktiskt går att påverka priset anser vi att det är viktigt att välja rätt försäkring till rätt bil. Här nedan finner du en checklista på några av våra bästa rekommendationer.

Tips innan du väljer bilförsäkring till din Kia

 1. Jämför mer än en försäkringsgivare: Alla försäkringsbolag är olika även om de har liknande skyddsnivåer att erbjuda. Nöj dig inte med första bästa, utan granska hellre många av dem för att få en bättre överblick och dessutom ett personligt omdöme. 
 2. Vilken bilmodell är du ute efter? Vilken slags Kia du kör påverkar också din premie. Är den dyrare kommer priset förmodligen öka, men även andra faktorer kan spela en avgörande roll. Kör du en laddhybrid som Kia EV6, eller en e-Niro? Dessa kan kräva en mer omfattande försäkring på grund av att de är eldrivna.  
 3. Hur ser ditt behov ut? Använder du din bil för att ta dig från punkt a till punkt b, eller är bilen en av dina mest värdefulla föremål? Dessa frågor är relevanta att ställa innan du väljer nivå av försäkring till din Kia. 
 4. Baka ihop försäkringar för att få ned priset: Det finns goda möjligheter att få ned ditt pris genom att samla alla försäkringar hos ett bolag. De flesta av dem erbjuder någon procentuell rabatt när du gör detta vilket slutligen kan påverka kostnaden en hel del.
 5. Det finns skillnader hos alla försäkringsgivare: Inget försäkringsbolag är en identisk kopia, utan alla bidrar med sina egna fördelar. Vi vet att det kan vara aningen tidskrävande att jämföra samtliga av dem, men du kan ofta ha stor nytta av att se över de olika erbjudandena.

Att tänka på:

Storleken på din självrisk kan oftast justeras vid tecknande av bilförsäkringen. För Kia kan nivåerna vara allt från 2 500 kr, 4 500 kr, 7 000 kr, eller 10 000 kr. Detta kan sedan sänka din premie om du väljer ett dyrare alternativ.

Teckna en försäkring via oss direkt

Är du ägare till en Kia kan du enkelt teckna en försäkring här på sidan. Kika på de olika försäkringsbolagen och ställ dem mot varandra för att få fram det bästa priset, men även det lämpligaste skyddet för dig och din bil. Efter detta är det bara att klicka på försäkringen du vill ha!

Vanliga frågor & svar

Hur mycket kostar det att försäkra en Kia?

4 812 kr i genomsnitt per år. Detta belopp kan däremot skilja sig beroende på din bostadsort och vilken modell du äger. En plug-in hybrid som Kia Niro är givetvis dyrare att försäkra jämfört med en äldre Picanto, däremot är en bilförsäkring för denna bil billig i jämförelse med många andra.

Vad ingår i Kia försäkring?

I regel gäller den i 3 år, sedan bör du teckna en helförsäkring om du vill få ett lika heltäckande skydd.

Är det dyrare att försäkra en hybrid jämfört med en vanlig Kia?

Nej. Enligt försäkringsbolaget If har de inte sett någon ökad risk för stölder kring elbilar, något som indikerar på att det inte är dyrare att försäkra en elhybrid. Det är dessutom oerhört svårt att få loss bilens batteri, eller försöka att demontera den.

Hur ska man försäkra en Kia för leasing?

Du gör på samma sätt som med en köpt bil. Tänk bara på att dessa bilar är nya vilket innebär att du täcks av vagnskadegarantin, något som betyder att du inte behöver mer än en halvförsäkring. En leasingbil är dock inte någon hyrbil då du är ansvarig för att den ska vara rätt försäkrad.

Vad tycker du om vår jämförelse?

4.8
Rated 4.8 out of 5
4.8 utav 5 stjärnor (baserat på 4 omdömen)
Mycket bra75%
Bra25%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%