Hoppa till innehåll

Bästa bilförsäkringen för Volvo 2022 – Jämför online

Inlägget är reklam för Moderna Försäkringar, ManyPets SE, Insplanet, ICA Försäkring, Hedvig SE, evoli SE, Europeiska ERV, Compricer och Accept Inkomstförsäkring och innehåller annonslänkar.

Är du i behov av en bilförsäkring till din Volvo hittar du allt på denna sida. Vi tittar även närmare på märkesförsäkringen från Volvia, samt alla de olika försäkringsalternativen som erbjuds i dagsläget. Du kan med fördel hitta ett försäkringsbolag till alla populära modeller som V70, V60, XC60, V90, V50 och V40 – men även äldre bilar som Volvo 240 och 945.

Bästa bilförsäkringen för Volvo 2022:

 1. ICA Bilförsäkring
 2. Hedvig Bilförsäkring
 3. Evoli Bilförsäkring
 4. OKQ8 Bilförsäkring
Testvinnare
4.8
/
5
 • Fast pris! Ingen prishöjning på fem år om du är skadefri
 • 4,3 av 5 i betyg hos Konsumenternas
 • Ger dig bonus på ICA
Fast självrisk
1000
Rättsskydd
20 procent, lägst 1 500 kr
Allrisk
1 500 kr
Självrisker hos ICA Bilförsäkring
Trafik: 1000 kr
Brand: 1500 kr
Stöld: 1500 kr
Glas: 1500 kr
Maskinskada: Upp till 3000 kr
Räddning: 1500 kr
Ersättning hos ICA Bilförsäkring
Feltankning: 60 000 kr
Nyckelförlust: 60 000 kr
Kupéskada: 60 000 kr
Däck & fälgar: 25 000 kr
Ljudsystem & bildskärm: 30 000 kr
Extra självrisk under 24 år: 0 kr
4.7
/
5
 • Högst rankade på Trustpilot
 • Allt sköts genom deras mobilapp
Allrisk (drulle):
Maskin:
8 år eller 10 000 mil
Information om Hedvig Bilförsäkring
Pris (premie): Anpassat för dig
Rabatt:
Trustpilot: 4,8
Betalning: Autlmatisk kortbetalning eller autogiro
Ersättning för: Brandskada, glasskada, rättshjälp, skadegörelse, viltolycka, trafikolycksfall, vagnskada & krishjälp
Självrisker hos Hedvig Bilförsäkring
Trafik: 1500 kr
Brand: 2000 kr
Stöld: Beror på om bil var olåst/låst
Maskinskada: 5000-8000
Rättskydd: 20% (som lägst 2 000 kr)
3.9
/
5
 • Bäst pris för dig över 30 år
 • Passar dig som haft körkort länge
 • Bra pris för dig som kör en vanligare bil
Allrisk (drulle):
Maskin:
8 år eller 10 000 mil
Självrisker hos Evoli Bilförsäkring
Trafik: 2000 kr
Brand: 4000 kr
Stöld: 4000 kr
Glas: 40%, lägst 2000 kr
Maskinskada: 4000/8000 kr
Räddning: 2000 kr
Rättskydd: 25%
Ersättningar hos Evoli Bilförsäkring
Feltankning:
Nyckelförlust:
Kupéskada:
Däck & fälgar: 30 000 kr
Ljudsystem & bildskärm: 30 000 kr
Extra självrisk under 24 år: 10% av prisbasbelopp
3.8
/
5
 • Ny aktör på marknaden
 • OKQ8 har bra branschkunskap
Fast självrisk
1000-4000 kr
Rättsskydd
20% av kostnaden, lägst 1 500 kr
Brandskada
Ingår i BackUp-tillägget20% av kostnaden, lägst 1 500 kr
Självrisker hos OKQ8 Bilförsäkring
Trafik: 1000 kr
Brand: 1500 kr
Stöld: 1500 kr
Glas: 1500 kr
Maskinskada: 1500-4000 kr
Räddning: 1500 kr
Rättskydd: 20%, lägst 1500 kr
Ersättning hos OKQ8 Bilförsäkring
Feltankning: 10 000 kr
Nyckelförlust: 10 000 kr
Kupéskada: 50 000 kr
Däck & fälgar:
Ljudsystem & bildskärm:
Extra självrisk under 24 år: 1 000 kr

Volvo bilförsäkring

Om du äger en Volvo vet du förmodligen om att en trafikförsäkring är obligatorisk. Utöver denna kan du även teckna en halv- eller helförsäkring, men också en specifik märkesförsäkring via Volvia. Vilken nivå av skydd du är i behov av kan variera utifrån bilmodell, samt hur många år på nacken den har.

Vanligtvis har en ny Volvo en betydligt dyrare årspremie, medan en gammal sådan är billigare att försäkra. Vi rekommenderar däremot alltid att du jämför de olika försäkringarna mot varandra så att du hittar ett passande alternativ till dig och dina behov. Volvo räknas även in som en bruksbil i de flesta fall och då är även kostnaden för bilförsäkringen lägre jämfört med Audi, BMW, eller Mercedes.

Trafikförsäkring för Volvo

Grundskyddet kallas för trafikförsäkring och den täcker mot olyckor i trafiken. Du får däremot inte någon ersättning om bilen blir stulen, eller om den brinner upp. Detta är anledningen till att vi enbart rekommenderar denna nivå av skydd för en billig bilmodell, exempelvis en äldre Volvo 740.

Halvförsäkring för Volvo

En halvförsäkring täcker mot de flesta tänkbara scenarion. Trots att försäkringsbolagen skiljer sig åt är det oftast dessa omständigheter som ingår i skyddet:

 • Glas
 • Maskinskada
 • Stöld
 • Brand
 • Räddning
 • Rättsskydd

Här är det viktigt att tänka på vagnskadegarantin som ingår om du köper en ny bil. Den erbjuds via Volvo Cars, men det är Volvia (If) som står för skadehantering. Du behöver därmed inte mer än en halvförsäkring, om det inte rör sig om en Volvo som är äldre än tre år.

Utöver detta kan halvförsäkringarna skilja sig en aning när du jämför dem. Det kan bland annat handla om rabatter, tillägg, eller utformningen av de olika paketen. Länsförsäkringar erbjuder till exempel en allrisk medan Folksam endast gör det om du tecknar en helförsäkring.

Helförsäkring Volvo

Om du behöver ett komplett skydd anser vi att en helförsäkring bör väljas. Med en sådan får du nämligen ersättning även mot vagnskador, trots att bilen är äldre än tre år. Du kan dessutom njuta av alla de övriga skydden som ingår i de andra försäkringsalternativen.

Ditt pris blir däremot högre, men det bör inte komma som en överraskning med tanke på det mer omfattande skyddet. Trots detta kan du ändå hitta skiljaktigheter beroende på försäkringsbolag, så kolla gärna igenom dem noga innan du bestämmer dig.

Märkesförsäkring för Volvo

När du besöker Volvia kan du teckna en märkesförsäkring som är särskilt framtagen till din bil. Då ingår bland annat en smidigare skadehantering, förlängd maskinskadeförsäkring som tillval, samt försäkringar till de senaste elbilarna från Volvo (XC40 Recharge). Förutom detta inkluderas också en vagnskadegaranti i 3 år.

Andra fördelar som ingår är:

 • Du slipper göra ett verkstadsbesök för bedömning. I deras app kan du nämligen ta bilder på skadan som sedan skickas till auktoriserad verkstad.
 • Volvia-försäkrade bilar repareras hos auktoriserade verkstäder med original reservdelar.
 • Förlängd maskinskadeförsäkring ingår. Denna täcker skador som uppkommer på grund av elfel eller motorhaveri och gäller tills din Volvo är 10 år, eller har gått 20 000 mil. Den erbjuds också med en fast självrisk på 7 500 kr.

Du kan enbart teckna en märkesförsäkring via Volvia. Det finns dock andra försäkringsbolag som erbjuder en försäkring till din Volvo, men kan däremot sakna ovanstående förmåner. Genom att ta kontakt med Volvia kan du även göra din skadeanmälan via Mina Sidor, appen, eller närmaste Volvoverkstad.

Tilläggsförsäkringar tyvärr ett krav för en heltäckande försäkring via Volvia

Vi vill påpeka att märkesförsäkringen hos Volvia skiljer sig en aning från premiummärken. Du kan bland annat teckna både halv- och helförsäkringar, samt att många av skydden kräver ett separat tillägg.

Några av tilläggen är:

 • Assistans
 • Djurkollision
 • Trygghetspaket Plus (om du vill ha sänkt självrisk med 3 000 kr)
 • Volvia Care personförsäkring

Vad kostar det att försäkra en Volvo?

Priset räknas fram via en rad faktorer, men Volvo är i regel en billig bil att försäkra. I en större stad kan däremot premien bli högre på grund av skade- och stöldrisken, i jämförelse med en adress på landsbygden.

Du kan dessutom spara pengar genom att köra en begagnad Volvo. En bilförsäkring för gamla modeller är billigare, men du måste ändå ta hänsyn till din ålder eftersom det kan påverka totalkostnaden. Äldre och mer erfarna förare får ofta en billigare premie, medan unga bilister behöver betala mer.

Det går också att få ned kostnaderna genom att ha bilen stående i ett garage, eller genom att teckna alla dina försäkringar hos ett och samma bolag. Observera även att en T4 eller T5 modell kan bli dyrare på grund av bilens värde.

Prisskillnader hos de olika försäkringsbolagen

Om du tittar på flera olika försäkringsgivare märker du snabbt att ditt månadspris kan skifta ganska kraftigt, beroende på vilken av dem du har valt. Genom att knappa in ditt personnummer och registreringsnummer kan du enkelt få en överblick av vad premien kommer ligga på, så det gäller att vara uppmärksam på skillnaderna.

En del bolag tillhandahåller även unika tillägg som inte går att hitta hos de andra, eller specifikt utformade bilförsäkringar till Volvo. Det är trots allt ett av de vanligaste märkena i Sverige. För tillfället är det också dyrare att köra med tanke på de ökade drivmedelspriserna. Då kan det vara en god idé att spara pengar på försäkringen istället, då detta faktiskt går att påverka.

Tips innan du väljer bilförsäkring till din Volvo

 1. Ta reda på kostnaderna genom att jämföra försäkringsbolagen: Det kan skilja sig förvånansvärt mycket i pris beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. En del har också en lägre premie för Volvo, så här gäller det att titta noga på de olika alternativen och inte bara fokusera på det billigaste valet.
 2. Vilken slags Volvo kör du med? Volvo säljer alla tänkbara modeller av personbilar. Ditt pris kan påverkas rejält utifrån bilmodell, men också hur gammal den är.
 3. Vilken slags bilförsäkring behöver du? Har du höga krav på din försäkringsgivare? Eller bor du i ett område där det kan behövas ett mer heltäckande skydd? Då kan det vara läget att teckna en helförsäkring. Äger du däremot en äldre bil som du inte är så noga med kanske det räcker med en trafikförsäkring istället.
 4. Samla försäkringar hos ett bolag för ett nedsatt pris: Väldigt många försäkringsbolag rabatterar priset om du även tecknar en hemförsäkring via dem. Du kan också få rabatter genom att teckna din bilförsäkring via nätet.
 5. Alla försäkringsbolag skiljer sig: Behöver du en mer exklusiv försäkring till din Volvo kan det vara dags att titta på en märkesförsäkring. Denna kostar vanligtvis lite mer, men fördelarna kan vara värt priset i slutändan. Har du däremot inga enorma krav kan det till och med räcka med en halvförsäkring som är ett av de vanligaste alternativen idag. Det förekommer också en del skillnader i vad som ingår i skyddet, så titta igenom dessa noga innan du bestämmer dig.

Att tänka på:

Du kan även påverka priset genom att välja en dyrare självrisk. Denna ökade kostnad lönar sig framförallt för dig som sällan hamnar i olyckor. De olika nivåerna erbjuds vanligtvis från 3 000, 6 000 och 9 000 kr.

Teckna en försäkring via oss direkt

Äger du en Volvo kan du få en försäkring direkt via denna sida. Jämför gärna de olika försäkringsbolagen i lugn och ro, men läs också våra tips och knep för att få ned priset. När du känner dig redo är det bara att klicka in på ett lämpligt val och teckna en bilförsäkring!

Vanliga frågor & svar

Hur mycket kostar en försäkring på en Volvo V70?

Priset kan variera från några hundralappar till nästan 1 000 kr i månaden. En V70 är den absolut vanligaste bilmodellen från Volvo, men kostnaden beror mycket på förarens ålder, bostadsort, samt skyddets omfattning. I genomsnitt kostar en bilförsäkring för en Volvo cirka 3 924 kr per år, men denna siffra varierar en aning om du väljer olika försäkringsbolag som Skandia, Trygg Hansa, Folksam eller ICA Försäkringar.

Vad täcker Volvia Försäkring?

Volvia erbjuder både halv- och helförsäkringar till din Volvo. Utifrån detta kan täckningen bestå av stöld, brand, glas, och maskinskador – men även vagnskador. Har du en ny Volvo så ingår dessutom detta i vagnskadegarantin de tre första åren.

Är Volvia Försäkringar bra?

Många som kör Volvo föredrar Volvia. Detta framgår via forum som Jagrullar där även yngre användare tyckte att priset var rimligt för det man får. Billigast pris får du genom att jämföra de olika försäkringsbolagen, men Volvia är helt klart ett av de bättre alternativen inom branschen.

Kan jag teckna en försäkring till Volvo via Bilia?

Ja, en Volvo försäkring erbjuds då från Volvia, i samband med ditt köp. Vid finans kan du även få 10 % rabatt på försäkringspremien, förutsatt att det gäller en ny bil.

Vad tycker du om vår jämförelse?

4.8
Rated 4.8 out of 5
4.8 utav 5 stjärnor (baserat på 4 omdömen)
Mycket bra75%
Bra25%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%