Gofido Hemförsäkring

Gofido säger själva att de är inte ett traditionellt försäkringsbolag. De är försäkringsförmedlare och förmedlar hemförsäkringar från Eir som är försäkringsbolaget och man är ett anknutet ombud till Bliwa. Som försäkringsförmedlare står de under Finansinspektionens tillsyn.

array(0) { }
4.4/5
Bra
  • Gör skadeanmälan på 2 min
  • Sätt din egen självrisk
  • Reseförsäkring ingår
Allrisk (Drulle)
Tillägg
Lösöre
Valbart
Grundsjälvrisk
1500 kr
Information om Gofido Hemförsäkring
Pris: Individuellt
Rabatt:
Trustpilot: 4,4/5
Betalning: Autogiro
Bindningstid: Nej
Val av hemförsäkring: Villa, Bostadsrätt, Hyresrätt
Skydd & tillägg från Gofido Hemförsäkring
Rättsskydd: Upp till 250 000 kr
Reseskydd: 30 dagar
Överfallsskydd: Ingår upp till 26 år, finns sedan som tillägg
Ansvarsskydd: Upp till 5 000 000 kr
Försäkringsnivåer: Basförsäkring
Andra tillägg: Allrisk, Cykel, Barnvagn, Golf, Överfall

Vårt omdöme av Gofidos hemförsäkringar

Över lag säger i stort sätt alla försäkringsbolag att “vi är inte som alla andra försäkringsbolag, vi hjälper dig bättre”. Det gäller därför att läsa på och jämföra priser och villkor när man ska teckna försäkring. Du måste inte ha en hemförsäkring men du bör ha en. I annat fall kan det kosta väldigt mycket för dig om oturen skulle vara framme. Fördelen med Gofido är att de inte är ett traditionellt försäkringsbolag utan just ombud eller försäkringsförmedlare. Efter att ha läst villkoren känns det faktiskt ändå som att man faktiskt inte är som traditionella försäkringsbolag, utan att man tänker på ett nytt sätt. 

Gofido bostadsrättsförsäkring

Som bostadsrättsägare har du ett extra stort ansvar att ta hand om din bostad i jämförelse med om du bor i en hyresrätt där hyresvärden har det största ansvaret. Du är ansvarig för nästan allt i din lägenhet och om olyckan skulle vara framme kan din bostadsrättsförening eller granne kräva dig på pengar. Detta kan bli en dyr historia om du inte är försäkrad, därför kräver till och med många bostadsrättsföreningar att alla medlemmar ska ha en hemförsäkring.

Skillnaden mot andra bostadsrättsförsäkringar är att här skräddarsys försäkringen efter din livssituation och du betalar endast för att skydda saker som du faktiskt äger. Vi vill att du alltid ska vara rätt försäkrad till rätt pris. Det innebär att alla våra medlemmar har olika pris beroende på hur de bor, hur många de bor med och vilka tillval de väljer.

Ersättning Gofido bostadsrättsförsäkring

När du bor i bostadsrätt har oftast din bostadsrättsförening ett visst ansvar när det kommer till skador.  Men det är långt ifrån alla bostadsrättsföreningar som har försäkringar som täcker det som kan behövas. Därför är det viktigt att själv se till att man har en försäkring som alltid täcker skador som orsakas på grund av brand, vatten eller oväder. Det kan till exempel vara brödrosten som börjar brinna eller diskmaskinen som läcker och kanske om du har otur orsakar en vattenskada. Drabbas du av en vattenskada så är oftast du ansvarig för alla skador i din lägenhet, även om vattenläckaget skulle komma från en grannes lägenhet. 

Skulle du råka ut för stöld är det också viktigt att ha en bra försäkring. Tyvärr sker inbrott alltför ofta och med en vanlig hemförsäkring betalar du en standardkostnad som inkluderar saker som gräsklippare, cykel och TV. Detta är saker du kanske inte ens äger! Gofido ersätter dig för samtliga saker som blir stulna om olyckan är framme och hjälper dig med allt från kostnaden för att reparera skadorna till boende under reparationstiden. Som tillägg kan man välja Bostadsrättstillägg för fast inredning och ytskikt i lägenheten, drulleförsäkring (allriskförsäkring) för dina saker, resetrubbel för en säkrare resa samt tillägg för cykel, barnvagn, golfutrustning och vapen.

Gofido hyresrättsförsäkring

Hyr du en bostad är det viktigt att du har en hemförsäkring för att skydda dig själv, ditt boende och dina saker. Utöver skyddet för ditt hem ingår bland annat ansvarsförsäkring och reseskydd i Gofidos tjänster.

Ersättning Gofido hyresrättsförsäkring

I Gofidos hemförsäkring för hyresrätt får du alltid ett grundskydd och kan sedan anpassa försäkringen efter dina behov. Du väljer själv vilka saker du vill ska ingå och kan köpa till de tillägg du känner du behöver. Gofidos hemförsäkring täcker alltid: Skador på din hyresrätt

Stöld och skador på dina saker, reseförsäkring för att vara trygg på resan samt överfallsförsäkring om du är under 26 år.

Villkor på Gofido hemförsäkring hyresrätt

Försäkringen tecknas för 12 månader i taget. Det som alltid ingår i Gofidos hemförsäkring är ersättning för är  stöld och skadegörelse i och utanför ditt boende, skador på ditt hem och dina saker om de är orsakade av brand, vatten och skador som är orsakade av naturen, skydd när du reser, till exempel om du råkar ut för stöld, förseningar eller behöver sjukvård, skydd om du blir krävd på skadestånd (detta kallas för ansvarsförsäkring), skydd vid rättsliga tvister (rättsskydd), överfallsskydd om du är under 26 år. Du kan också göra tillval till din hemförsäkring med en drulleförsäkring, försäkring för resetrubbel, försäkring för särskilda saker som cykel, barnvagn, golfutrustning eller jaktvapen. 

Självrisk med Gofido hemförsäkring

Självrisk är den del av skadekostnaden som du själv får betala vid varje skadetillfälle. Den grundsjälvrisk du betalar framgår av ditt försäkringsbrev men det finns vissa undantag, se nedan. 

• Överfallsskydd gäller detta utan självrisk. 

Reseförsäkringen och tillvalet Resetrubbel gäller utan självrisk.

• Rättskydd gäller med självrisk på 25% av kostnaden, dock lägst 5 000 kr. 

• Om du har bostadsrättstillägg så gäller förhöjd självrisk för skada på badrum, duschrum eller annat våtutrymme som har golvbrunn och där skadan beror på att det inte är byggt enligt den byggnorm och de branschregler samt branschens råd och anvisningar som gällde vid byggnads- eller installationstillfället. Den förhöjda självrisken för dessa skador är 20% av kostnaden, dock lägst 10 000 kr

Gofido försäkring kontakt

Det finns flera sätt att komma i kontakt med Gofido. Man har generösa öppettider och flera möjligheter till kontaktvägar. 

Telefonnummer

För att komma i kontakt med Gofido går det bra att ringa 010-551 3900. Man har telefontid måndag-fredag 9.00-17.00. Behöver man hjälp vid andra tidpunkter kan man maila eller få hjälp av chatboten.

E-post

[email protected] eller [email protected]

Chatt

Den digitala chattroboten Ebbot hjälper till oavsett tid på dygnet. Kan han inte hjälpa till bollas ärendet till en mänsklig kollega.

Besöksadress

Klara Norra Kyrkogata 26

111 22 Stockholm

Gofido AB Alla bolag

Mer kan läsas på Care of Fido AB.

Vanliga frågor om Gofido hemförsäkring

Är Gofido hemförsäkring bra?

Ja.

Vad ingår i Gofido hemförsäkring för hyresrätter?

Försäkringen ger ett skydd för dig och din familj, ditt hem och dina saker. Det som alltid ingår i Gofidos hem- och villaförsäkring är ersättning för: 
• Stöld och skadegörelse i ditt boende. 
• Stöld och skadegörelse utanför ditt boende. 
• Skador på ditt hem och dina saker om de är orsakade av brand, vatten, naturfenomen som oväder och skadedjur. 
• Skador på dina vitvaror och installationer. 
• Skydd när du reser, till exempel om du råkar ut för stöld eller behöver sjukvård.
• Skydd om du blir krävd på skadestånd (ansvarsförsäkring). 
• Skydd vid rättsliga tvister (rättsskydd).
• Överfallsskydd om du är under 26 år. Du kan också göra tillval till din hem- och villaförsäkring: 
• Utökat läckageskydd. 
• Maximerat åldersavdrag. 
• Överfallsskydd om du är 26 år eller äldre. 
• Drulleförsäkring för lös egendom.
• Försäkring för rese-trubbel.
• Försäkring för särskilda saker som cykel, barnvagn, golfutrustning eller jaktvapen.

Hur anmäler jag en skada hos Gofido?

För att anmäla en skada tar du kontakt med Gofido på [email protected] eller ringer 010-551 3900.

Hur byter jag försäkringsbolag?

Du kan bli kund hos Gofido direkt och du bestämmer från när din försäkring ska börja gälla. Har du en befintlig hemförsäkring kan du enkelt hämta när den går ut och anpassa ditt startdatum direkt när du blir kund. Kom ihåg att du behöver säga upp din gamla försäkring själv.

Ska jag behålla min bostadsrättsförsäkring med Gofido vid uthyrning i andra hand?

Ja, det är en varm rekommendation då du är ägare av lägenheten och har ett bra skydd om något skulle hända. 

Finns det rabattkod till Gofido?

Nej, någon specifik rabattkod finns inte då man hos Gofido har som mål att man bara ska försäkra det man behöver. Du bestämmer själv om du vill ändra värdet på dina saker. På så sätt blir du rätt försäkrad till rätt pris. 

Vilken är bäst: Gofido vs. Folksam?

Generellt sätt är kunder hos Gofido nöjdare då man bara betalar för det man behöver. 

Vad tycker Flashback om Gofido hemförsäkring?

Som i så många andra lägen finns det diskussioner på Flashback både för och emot. Efter en snabb överblick är dock de som är nöjda med Gofido majoritet. Här är anledningen just att man kan försäkra bara det man behöver.

Erbjuder Gofido hemförsäkring till studenter?

Ja, Gofido erbjuder hemförsäkring till studenter. En fördel är att man inte har några bindningstider då man vet hur ombytligt livet kan vara när man är student. Dessutom ingår överfallsskydd om du är under 26 år.

Hur säger man upp Gofido?

Då man inte har några bindningstider för att man vill att alla kunder som är hos dem ska vara nöjda. Är man inte nöjd ska man kunna avsluta sin försäkring.

Vad kostar hemförsäkring med Gofido?

Hos Gofido vill man att du alltid ska vara rätt försäkrad till rätt pris. Det innebär att alla medlemmar har olika pris beroende på hur de bor, hur många de bor med och vilka tillval de väljer. 

Senast granskad: 6 juli, 2023