ManyPets hundförsäkring – Omdöme, recension & pris 2024

I den här artikeln går vi igenom ManyPets hundförsäkring och om försäkringen är rätt för dig och din hund 2024.

array(0) { }
3.6/5
Bra
 • Samma villkor oavsett ras
 • Fast självrisk från 0 kronor
 • Valpar kan försäkras redan vid 4 veckors ålder
Maxersättning
140 000 kr
Karenstid
0-14 dagar
Lägsta/högsta självrisk
0 kr + 15% och 3 500 kr + 25%
Information om ManyPets Hundförsäkring
Pris: Individuellt
Rabatt: 15% samlingsrabatt
Bindningstid: Ingen
Fast självrisk: 0, 1 500 eller 3 500 kr
Rörlig självrisk: 15-25 %
Självriskperiod: 365 dagar
Försäkringsnivåer: Bas, Standard, Premium
Tillägg: Livförsäkring, Tidigare besvär, Pengar tillbaka
Mer information om ManyPets Hundförsäkring
Veterinärvårdsbelopp: 30 000, 60 000 eller 140 000 kr
Ersättningsminskning: Nej
Kan tecknas fr.om: 4 veckor
Livförsäkring kan tecknas från/till: Ej fyllda 9 år
Livförsäkring sänkning: Nej
Livförsäkring upphör: 9 år
Dolda fel: Ja
Fri digital veterinärvård: Ja

Dags att teckna försäkring för hund? Då kan ManyPets vara något för dig. Här finner du all relevant information om företaget.

2012 grundades ManyPets i London och gick då under namnet Bought By Many. Deras vision var att starta ett försäkringsbolag som såg till hundarnas bästa, oavsett ras, ålder, kön.

Företaget sattes i bruk i Sverige 2019 och därefter har ManyPets kundkrets ökat kraftigt. 2020 utseddes dom till Sveriges bästa hundförsäkring och även nu håller dom en hög standard och klassas som högst rankade hundförsäkringen 2022.

Fördelar med ManyPets

 • 15% i samlingsrabatt
 • 1 års lång självriskperiod
 • Karenstid från 0 dagar
 • Villkoren är desamma oavsett ras, ålder etc
 • Samma försäkringsnivå när hunden blir äldre

Måste man ha hundförsäkring?

Det finns förstås ingenting som säger att du måste ha en försäkring till hund. Men vi rekommenderar det verkligen. Med djur tillkommer det ofta merkostnader utöver det som räknas som basic utgifter, dvs mat, koppel, leksaker etc.

Sannolikheten att din hund inte råkar ut för skada eller sjukdom under alla levnadsår är dessvärre liten och har du otur kan summan för vård bli väldigt hög vilket kan resultera att du inte har råd att stå för den kostnaden,, och vi gissar på att du aldrig vill utsätta dig eller din hund för det.

ManyPets erbjuder bra försäkringsalternativ. Ta en titt!

Detta ingår i ManyPets hundförsäkring

ManyPets har tre hundförsäkringar att välja mellan, det som skiljer dom åt är mängden innehåll, ersättningsbelopp och därmed även kostnaden för försäkringen.

Alla känner förstås inte att dom vill lägga en hög summa på försäkring till djur, vilket är helt okej! Däremot kan det absolut vara fördelaktigt att teckna en bättre försäkring för hundar som presterar högre än en vanlig sällskapshund.

InnehållBasStandardPremium
Veterinärvård30 000 kr60 000 kr140 000 kr
RehabiliteringNej6 000 kr14 000 kr
Ordinerat foderNej3 000 kr7 000 kr
Tandsjukdomar och tandskadorNejJaJa
MR och CT-röntgenNejJaJa
MedicinNejJaJa
Dolda felJa*Ja*Ja
LivförsäkringTillvalTillvalJa
Valbar självrisk JaJaJa
Självriskperiod1 år1 år1 år
Veterinärvård under utlandsresa NejJaJa
Fria videosamtal med FirstVetJaJaJa

* Undantag för dolda fel för Bas och Standard:

 • För att få ersättning för dolda fel måste hunden veterinärbesiktigas innan den har hunnit fylla 4 månader.
 • Upptäcks någon skada eller missbildning när din hund besiktigas av veterinär är du inte heller berättigad ersättning.

Tilläggsförsäkring för hund

Även att respektive abonnemangs innehåll är stort har ManyPets tilläggsförsäkringar om du vill utöka försäkringsskyddet för din hund. Värt att tänka på är förstås att detta kan komma att gynna din ekonomi i det långa loppet om din hund behöver avancerad eller långvarig veterinärvård, eller t.om om du inte använder dig av försäkringen.

Livförsäkring

Under rubriken “Livförsäkring” får du all nödvändig information om detta tillägg.

Tidigare besvär

Om din hund har tidigare problematik kan du har rätt till som högst 7 000 kr som är relaterade till föregående skador etc. Förutsättningen för att fål ersättning är att din hund ska ha fått vård av veterinär eller behandlats med läkemedel under dom 2 senaste åren. Detta är ytterst ovanligt hos övriga bolag som försäkrar hundar. 

Observera att tillägget endast gäller om hunden har varit fri från behandling under dom 3 senaste månaderna innan försäkringen träder i kraft.

Pengar tillbaka

För varje skadefritt försäkringsår får du 20% tillbaka på premien.

Karensdagar hos ManyPets

ManyPets, liksom dom flesta andra aktörer, har karens när du tecknar en ny försäkring. Med det menas att fr.om första försäkringsdagen har du 14 dagar där du inte kan få ersättning. Detta är förstås för att ingen ska kunna teckna en försäkring när hunden redan är skadad då personer skulle sätta i system och försäkringsbolagen skulle därmed inte gå runt.

Undantag i karensen

Du kan har rätt till karensbefrielse om du:

 • Utan uppehåll byter hundförsäkring till ManyPets från ett annats försäkringsbolag.
 • Försäkrar din valp innan 16 veckors ålder.

TÄNK PÅ! Ovanstående villkor kring valpförsäkring gäller endast om du har ett fläckfritt veterinärintyg som är som mest 7 dagar gammalt. Hinner du inte försäkra din valp inom den tidsramen går det bra att besiktiga valpen igen, men då börjar dom 7 dagarna om.

Veterinärvårdsersättning hund

I dom flesta fall har du rätt till ersättning för vård av din hund som är utförd av legitimerad veterinär. Exakt hur mycket du kan får i ersättning från ManyPets veterinärvård kan vi inte svara på då självrisken främst är det som styr beloppet (och självklart behandlingskostnaden).

OBS!

Sedvanliga kontroller räknas bort från detta då det inte gäller varken skada eller sjukdom.

Flexibel självrisk

I nästan alla fall behöver du betala en självrisk på hundförsäkring. ManyPets självrisk skiljer sig dock en del från andra försäkringsbolag då du endast betalar en fast självrisk under en period om 365 dagar, annars är det vanligt att man får betala en fast självrisk två eller t.om tre gånger under ett år. 

Hos ManyPets kan du välja mellan olika självrisker:

 • Fast självrisk: 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr.
 • Rörlig självrisk: 15% eller 25%.

Har du en hund som är 9 år eller äldre skiljer sig självrisken lite från ovanstående:

 • Fast självrisk: 1 500 kr eller 3 500 kr.
 • Rörlig självrisk: 25%,

Nedan följer en förklaring om hur det kan se ut vid användning av försäkringens självrisk, och för enkelhetens skull säger vi att du har veterinärkostnader på 10 000 kr, fast självrisk på 3 500 kr och 25% rörlig.

10 000 kr – 3 500 kr = 6 500 kr.

6 500 kr – 25% = 4 875 kr.

4 875 kr är alltså vad du får tillbaka på försäkringen då den rörliga avgiften hamnar på 1 625 kr. 

Om du istället skulle välja dom lägsta självriskerna där fast är 0 kr och rörlig är 15% skulle du få betala avgift på 1500 kr och därmed få tillbaka 8 500 kr.

Med ovanstående jämförelse kan det verka dumt att välja höga självrisker, men det resulterar ju i att du får lägre månadskostnad. Vi rekommenderar varken låg eller hög, det bör baseras utifrån din ekonomi och dina möjligheter. 

Blankett för ManyPets skadeanmälan hittar du längre ner under “Kontakter“.

Livförsäkring hund

Du har rätt till livförsäkring hos ManyPets oavsett vilket försäkringsalternativ du väljer. Skillnaden mellan dom olika försäkringsnivåerna är att i Standard och Bas är det ett tillval medan det ingår i Premium, samt att ersättningsbeloppet varierar.

Summa för ersättning påverkas även av hundens marknadsvärde, vilket helt enkelt är vad din hund skulle kosta vid försäljning i dess just då befintliga skick.

Högsta ersättning för livförsäkring:

 • Bas: 5 000 kr
 • Standard: 10 000 kr
 • Premium: 70 000 kr

ManyPets erbjuder livförsäkring utan självrisk samt gäller fram till att hunden fyller 9 år.

En stor förmån du får som kund hos ManyPets med livförsäkring är att om din hund skulle bli stulen eller på annat sätt försvinna och sedan återfinns står dom för kostnaderna som uppkommer i samband annonsering och det finaste av allt: dom betalar ut hittelön motsvarande hundens marknadsvärde.

Rabatt och pris hos ManyPets

Låt dig inte luras av att ManyPets är en billig hundförsäkring, dom täcker nämligen lika stor del som andra försäkringsbolag, i vissa fall till och mer. Utöver detta gör dom heller ingen skillnad på vad för typ av hund du har, alla har lika villkor och värde hos ManyPets.

Vad du får betala för din försäkring beror helt och hållet på vilken försäkring du väljer samt om du har tilläggsförsäkringar.

Månadskostnaden ligger mellan 168 kr och som högst 826 kr, utan rabatt på hundförsäkringen.

ManyPets ger även samlingsrabatt om du har fler djur. Utöver hundförsäkring har även ManyPets kattförsäkring som går att kombinera för att få erbjudandet.

Byta till ManyPets

Om du redan har din hund försäkrad hos ett annat försäkringsbolag kan du smidigt flytta över din djurförsäkring till ManyPets. Du får fullständigt skydd redan första dagen som din nya försäkring börjar gälla.

Om din hund tidigare har haft en sjukdom eller skada kan du teckna deras tilläggsförsäkring som vi skriver om under rubriken “Tilläggsförsäkring för hund”.

Villkor hos ManyPets

ManyPets villkor för hund är enkla och finns lättillgängligt på deras hemsida. Utifrån den informationen vi får fram i deras dokument kan vi inte säga något negativt. 

ManyPets, jämfört med andra hundförsäkringsbolag, ställer inte lika höga krav som andra inom branschen. Vi gillar verkligen att ManyPets inte värdesätter hunden utefter ras, ålder eller kön då det annars är vanligt att detta har en roll i vad försäkringen täcker samt kostar och ersätter.

Generellt sett verkar grundkraven rättvisa för alla hundägare.

ManyPets recension

Vår uppfattning om ManyPets är i allmänhet bra. Ersättning, ytterligare tillägg, priser och villkor får definitivt stort plus.

ManyPets TrustPilot betyg är relativt jämna mellan bra och dåligt. 51% ger ett bra betyg för företaget och dess tjänster, medan 31% menar på att priserna inte stämmer överens med vad som sades från början.

Det sistnämnda kan vi förstås inte med 100% säkerhet säga att det inte stämmer då vi inte vet vad som står i deras kontrakt. Däremot finns detta i villkoren vilket kunden bör läsa innan dom ingår ett avtal, och eftersom att vi har läst det så kan vi gå i god för att det står att priserna kan komma att höjas eller sänkas under försäkringstiden.

Sammanfattning

Maxersättning: 140 000 kr

Karenstid: 0-14 dagar

Fast självrisk: 0 kr, 1 500 kr eller 3.’ 500 kr

Rörlig självrisk: 15% eller 25%

Självriskperiod: 1 år

Åldersgräns nyteckning: Ingen

Livförsäkring upphör: 9 år

Ersättningsbelopp: Samma livet ut

ManyPets kontakt

Telefon hundförsäkring

041-088 02 02

Öppettider

Vardagar: 09:00-17:30

Öppettider skadereglering

Vardagar: 08:30–16:45

E-post

[email protected] 

Adress

ManyPets Filial

Blekholmsterrassen 36

111 64 Stockholm

ManyPets Skadereglering

ManyPets c/o Crawford & Co

Box 6044

171 06 Solna

Mina Sidor, ManyPets logga in.

ManyPets Filial Alla bolag: https://www.allabolag.se/5164116146/manypets-filial

Senast granskad: 20 mars, 2023