ManyPets kattförsäkring – Omdöme, recension och pris

array(0) { }
3.6/5
Bra
  • Bästa kattförsäkringen
  • Högt betyg bland kunder
  • Lika villkor oavsett ras
Maxersättning
140 000 kr
Karenstid
0-14 dagar
Lägsta/högsta självrisk
0 kr+15% och 3 500 kr+25%
Information om ManyPets Kattförsäkring
Pris: Individuellt
Rabatt: 15% samlingsrabatt
Bindningstid: Ingen
Fast självrisk: 0, 1 500 eller 3 500 kr
Rörlig självrisk: 15-25 %
Självriskperiod: 365 dagar
Försäkringsnivåer: Bas, Standard, Premium
Tillägg: Livförsäkring, Tidigare besvär, Pengar tillbaka
Mer information om ManyPets Kattförsäkring
Veterinärvårdsbelopp: 30 000, 60 000 eller 140 000 kr
Ersättningsminskning: Nej
Kan tecknas fr.om: Från 4 veckor
Livförsäkring kan tecknas t.om: Dagen innan katten fyller 9 år
Livförsäkring upphör: 9 år
Dolda fel: Ja
Forl: Ja, Standard och Premium
Fri digital veterinärvård: Ja

ManyPets kattförsäkring

Om du är kattägare så rekommenderas det att du har en kattförsäkring, oavsett om den ska skydda en inne- eller utekatt. Kattförsäkringen ersätter veterinärkostnader och andra kostnader som uppstår när katten blir sjuk eller skadas. Det är inte ett krav att ha en kattförsäkring, men det ger en trygghet att katten kan behandlas och få rätt vård när det behövs.

ManyPets kattförsäkring är ett populärt val för kattägare som vill ha friheten att själva kunna välja hur omfattande försäkringen ska vara. ManyPets är en svensk filial till Londonbaserade Bought By Many Ltd och de har vunnit flera utmärkelser för sina hund- och kattförsäkringar.

Valfri nivå på ManyPets kattförsäkring

ManyPets erbjuder flexibla kattförsäkringar med tre olika nivåer; Bas, Standard och Premium. Tack vare de olika nivåerna har ManyPets kattförsäkring pris som går att anpassa utifrån försäkringstagarens ekonomi.

Bas: Veterinärvård upp till 30 000 kr, obegränsade videosamtal med veterinär, valbar självrisk och en självriskperiod på ett helt försäkringsår. Det går även att välja till livförsäkring.

Standard: Veterinärvård upp till 60 000 kr, ersättning för medicinkostnader, tandsjukdom och tandskador, MR- och CT-röntgen, rehabilitering, ordinerat foder, videosamtal med veterinär, valbar självrisk och en självriskperiod på ett helt försäkringsår. Det går även att välja till livförsäkring.

Premium: Veterinärvård upp till 140 000 kr, ersättning för medicinkostnader, tandsjukdom och tandskador, MR- och CT-röntgen, rehabilitering, ordinerat foder, videosamtal med veterinär, livförsäkring, valbar självrisk och en självriskperiod på ett helt försäkringsår.

ManyPets kattförsäkring omdöme

ManyPets kattförsäkring har många bra omdömen från kunder och brukar få ett högt betyg. Deras kundomdömen brukar framförallt nämna följande punkter:

Fördelar med ManyPets kattförsäkring:

Inga ålder- eller rasbegränsningar: Till skillnad från många andra försäkringsbolag så har inte ManyPets några rasbegränsningar, utan alla katter oavsett ras kan försäkras hos ManyPets. De har inte heller någon åldersbegränsning, utan alla katter kan försäkras från fyra veckors ålder. Beloppet för veterinärvård går inte heller upp när katten blir äldre, utan det är samma under hela kattens livstid.

Lång självriskperiod: Med en självriskperiod på ett helt år riskerar man inte att behöva betala flera självrisksummor under året. Har en självrisk redan betalats under året och det krävs ett till veterinärbesök under perioden så tillkommer det inte ytterligare en självrisk.

Fast eller rörlig självrisk: Även när det kommer till självrisken har ManyPets kattförsäkring villkor som skiljer sig åt från andra försäkringsbolag. Det går att välja mellan en rörlig självrisk på 15 eller 25 procent och det är den summan försäkringstagaren alltid får betala hos veterinären. Det går även att välja en fast självrisk på 0 kr, 1500 kr eller 3 500 kr. En fast självrisk ger en något högre månadspremie.

Marknadsledande ersättning: Ersättningen för veterinärkostnader uppgår till hela 140 000 kronor på nivå Premium. Det är en av de högsta ersättningarna på marknaden idag och kan passa kattägare med specialraser som behöver specialvård.

Nackdelar med ManyPets kattförsäkring:

Årliga tandvårdskontroller: Basnivån innehåller inte ett tandsjukdomen TR (FORL), men det gör Standard och Premium. För att försäkringen ska gälla måste en årlig tandvårdskontroll utföras.

Karenstid: Som med alla andra kattförsäkringar har ManyPets kattförsäkring karensdagar. Den ligger på 14 dagar och innebär att försäkringen inte börjar gälla förrän 14 dagar efter att den har tecknats. Det är för att undvika att en katt som redan är sjuk försäkras och om en redan existerande kattförsäkring flyttas till ManyPets så tas karensdagarna bort.

Senast granskad: 20 mars, 2023