Moderna Husvagnsförsäkring

 • Grundläggande skydd för din husvagn

 • Samla försäkringar och få rabatt

 • Styr premien med valbar självrisk

Grundsjälvrisk: Valbar

Allrisk: Ingår inte

Dagsersättning vid semesteravbrott: 300 kronor i 25 dagar

array(0) { }
4.4/5
Bra
 • Skydd för både din husvagn och dina saker
 • Ersättning vid oanvändbar husvagn p.g.a. skada
 • Täcker även dina saker som du förvarar i husvagnen
Maxersättning
Varierar
Elektronik-stöld ersättning
30 000 kr
Ersättning hjul-stöld
25 000 kr
Information om Moderna Husvagnsförsäkring
Extra självrisk vid import 6 000 kr

Vårt omdöme om Moderna Husvagnsförsäkring

Moderna Husvagnsförsäkring ger dig det grundläggande skyddet för din husvagn, både mot skador och mot kostnader för rättstvister. Du kan också få ersättning om din semester blir avbruten på grund av en skadehändelse, men bara om du också har försäkrat dragbilen hos Moderna Försäkringar.

Utöver det grundläggande skyddet finns dock inga ytterligare skydd att lägga till. Du kan till exempel inte köpa någon allriskförsäkring till husvagnen.

En fördel med försäkringen är att du själv kan påverka priset på husvagnsförsäkringen. Du får nämligen själv välja självrisk för vissa typer av skador. Dessutom kan du få rabatt på premien om du har flera försäkringar hos försäkringsbolaget.

Fördelar 

 • Innehåller det grundläggande skyddet
 • Samlingsrabatt

Nackdelar

 • Allrisk går inte att lägga till
 • Särskilda krav för ersättning vid semesteravbrott

Vad ingår i Moderna Husvagnsförsäkring?

Moderna Husvagnsförsäkring innehåller alla grundskydd för husvagnen och de saker du förvarar i den. Du får ersättning för skador från brand och på elektriska kablar, liksom trasiga vindrutor. Om någon stjäl husvagnen eller orsakar skador vid inbrottsförsök får du också ersättning.

Ansvarsskydd och rättsskydd ingår också i försäkringen. Det ersätter kostnader om du som husvagnsägare blir skadeståndsskyldig eller hamnar i rättegång.

För att få ersättning för semesteravbrott måste du uppfylla vissa villkor. Dels måste du ha försäkrat bilen hos Moderna Försäkringar, dels behöver skadan som har orsakat avbrottet ingå i husvagnsförsäkringen.

Tänk på! En halvförsäkring täcker inte yttre skador på din egen husvagn. Det kan därför vara värt att betala lite extra för en helförsäkring.

Allt det här ingår oavsett om du halvförsäkrar eller helförsäkrar husvagnen. Väljer du en helförsäkring ersätter den dessutom yttre skador på husvagnen, så kallade vagnskador. Det gäller till exempel om du kör i diket eller om husvagnen utsätts för skadegörelse.

Helförsäkringen täcker också skador på grund av läckage från husvagnens fasta vattentank och ledningssystem.

Skydd som ingårHalvförsäkringHelförsäkring
LösöreIngårIngår
BrandskadorIngårIngår
StöldIngårIngår
GlasIngårIngår
Ansvars- och rättsskyddIngårIngår
Semesteravbrott*

 

*300 kronor per dag i högst 25 dagar. Gäller om bilen också är försäkrad hos Moderna Försäkringar.

IngårIngår
Vagnskada, skadegörelse och läckage*

 

*Gäller läckage från fastmonterad tank och ledningssystem.

Ingår

Tips! Dina andra försäkringar kan innehålla vissa skydd för husvagnen. Till exempel täcker bilförsäkringen trafikskador som husvagnen orsakar, och din hemförsäkring kan inkludera stöld från husvagnen.

Tilläggsförsäkringar till Moderna Husvagnsförsäkring

Det finns inga tilläggsförsäkringar att teckna till Moderna Husvagnsförsäkring. Du kan alltså inte lägga till någon drulleförsäkring, öka lösöresbeloppet eller försäkra extra tältutrymmen, till skillnad från en del andra husvagnsförsäkringar.

Självrisk

Enligt Moderna Försäkringar får du välja självrisk för stöld och vagnskada, men de anger inga alternativ som det finns att välja mellan. Vissa skador har dock en fastställd självrisk, antingen en fast summa eller en viss procent av skadekostnaden.

Då gäller en annan självrisk

Skydd som ingår Självrisk
Brandskador 1 200 kr
Glasskador 35 procent av kostnaden*

 

*Minst 2 000 kronor

Reparation av glasskada 0 kr
Rättsskydd 20 procent av kostnaden*

 

*Minst 1 200 kr

Semesteravbrott 0 kr

Vad påverkar priset på Moderna Husvagnsförsäkring?

Du kan räkna ut ditt pris på husvagnsförsäkringen på Moderna Försäkringars hemsida. Då behöver du fylla i personnummer och husvagnens registreringsnummer. På så sätt kan försäkringsbolaget bedöma vilket pris som är rimligt utifrån exempelvis din ålder, var du bor och husvagnens årsmodell.

Du kan justera priset genom att välja en högre självrisk för stöld och vagnskada. Då blir försäkringskostnaden per månad lägre. Vill du däremot betala så liten självrisk som möjligt vid skadehändelser får du räkna med en högre premie.

Rabatter du kan få på försäkringen

 • Samlingsrabatt. Om du tecknar andra försäkringar hos Moderna Försäkringar får du 5 procent rabatt per försäkringstyp. På så sätt kan du samla ihop upp till 20 procent rabatt på premien för husvagnsförsäkringen.

Tips! Du vinner på att samla försäkringar hos Moderna Försäkringar. Dels får du rabatt på dina försäkringar, dels ingår dagsersättning för semesteravbrott om du försäkrar både bilen och husvagnen hos dem.

Kontakta Moderna Försäkringar

Du kan ringa Moderna Försäkringars kundservice om du har frågor om husvagnsförsäkringen. De har också ett mejlformulär där du kan ställa generella frågor eller köpa Moderna Husvagnsförsäkring.

Om du redan har en försäkring kan du anmäla skador via hemsidan. Det går också att göra skadeanmälan på telefon till ett separat nummer.

Vanliga frågor om Moderna Husvagnsförsäkring

Vilka villkor gäller för Moderna Husvagnsförsäkring?

För att få full ersättning vid en eventuell skada behöver du motverka skadehändelser så gott du kan. Husvagnen ska vara låst med ett godkänt dragskolås när du inte är där, och varje år måste tankar, ledningssystem och slangar kontrolleras. De fullständiga villkoren kan du läsa på Moderna Försäkringars hemsida.

Senast granskad: 20 mars, 2023