Hedvig bilförsäkring – recension & omdöme 2024

Vill du veta mer om Hedvig bilförsäkring är rätt för dig? Här kan läsa vårt omdöme om Hedvigs olika bilförsäkringar året 2024.

array(0) { }
4.7/5
Utmärkt
 • Högst rankade på Trustpilot
 • Allt sköts genom deras mobilapp
 • Samma självrisk oavsett ålder
Fast självrisk
Från 1 500 kr
Maxersättning
Bilens värde
Allrisk
Ingen
Självrisker hos Hedvig Bilförsäkring
Trafik: 1500 kr
Brand: 2000 kr
Stöld och inbrott: Beror på om bil var olåst/låst
Glasskada: 2000 kr
Maskinskada: 5000-8000
Räddning: 1750 kr
Rättskydd: 20%, lägst 2 000 kr
Allrisk: Ingår ej
Vagnskada: 5 000 kr
Självrisk ung: 0 kr
Val och tillägg hos Hedvig Bilförsäkring
Trafik: Ersätter olycksfallsskador som drabbar förare, passagerare eller medtrafikanter
Halv: Samma som trafik + stöld och inbrott, brand, glas, räddning, maskinskada, rättsskydd, kristerapi
Hel: Samma som halv + vagnskada
Pluspaketet (tillägg): Kan ersätta hyrbil när din försäkrade bil är skadad och inte kan användas

Vårt omdöme om Hedvig bilförsäkringar år 2024

Hedvig försäkringsbolag är bland de högst rankade hos Trustpilot med 4,8 av 5 stjärnor. Som försäkringsbolag är Hedvig relativt nya på svenska marknaden. Stort fokus ligger på personligt bemötande och tillgänglighet, framför allt via Hedvig-appen. Hedvig-appen finns för både Android och Apple.

Hedvig bilförsäkring erbjuder tre olika bilförsäkringar och en tilläggsförsäkring. Trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring samt ett Pluspaket för extra assistans och hyrbil

Till skillnad mot andra bilförsäkringar tar Hedvig inte dubbla självrisken för förare under 25 år. Det finns även en speciell bilförsäkring för studenter och unga. 

Fördelar

 • Lätt att göra skadeanmälan dygnet runt via Hedvig-appen.
 • Ingen högre självrisk för förare under 25 år.
 • Ingen bindningstid på försäkringar.

Nackdelar

 • Inga tillägg utöver Pluspaket

Vad ingår i Hedvig bilförsäkring?

Hedvig bilförsäkring erbjuder grundläggande trafikförsäkring där högsta ersättningsbelopp är 300 miljoner kronor. Halvförsäkring (delkasko) och helförsäkring som även kan ersätta vagnskada. 

Det går att byta mellan olika bilförsäkringar genom Hedvigs app. Här kan du läsa jämförelse vad som ingår mellan Hedvig halvförsäkring och helförsäkring.

Skydd som ingårHedvig halvförsäkring bilHedvig helförsäkring bil
TrafikförsäkringIngårIngår
Inbrott IngårIngår
StöldIngårIngår
BrandskadorIngårIngår
Skador på glasrutorIngårIngår
Räddning/bärgningIngårIngår
MaskinskyddIngårIngår
RättsskyddIngårIngår
KristerapiIngårIngår
VagnskadaIngår
Hyrbil * För hyrbil och extra assistans finns Tilläggsförsäkring Pluspaket* För hyrbil och extra assistans finns Tilläggsförsäkring Pluspaket

Hedvig bilförsäkring helförsäkring

Hedvig helförsäkring är mer omfattande än halvförsäkring. Helförsäkringen innebär att allt som ingår i trafikförsäkring och halvförsäkring finns med. Den stora skillnaden är att skador på din bil kan ersättas vid trafikolycka men även vid skadegörelse som gör med avsikt av annan person. 

Du kan även får ersättning om du krockar med ett djur. Vid kollision med djur finns ingen självrisk. Helförsäkring kan vara ett extra skydd om bilen är över tre år och vagnskadegarantin inte längre gäller.

Tilläggsförsäkringar Hedvig bilförsäkring

Hedvig bilförsäkring har ett tilläggspaket. Det är Tilläggsförsäkring Pluspaket som kan ge ersättning för hyrbil och extra assistans. Det kan passa den som är i stort behov av bil och som ofta är ute på vägarna. 

Det finns även en självriskeliminering med maximalt 3 000 kronor. För att kunna teckna Pluspaket behöver du ha minst halvförsäkring hos försäkringsbolaget. 

Ett krav är att bilen inte får vara äldre än 15 år. Du kan max får ersättning för hyrbil i 45 dagar och tre gånger per år vid skada eller olycka. 

Självrisk Hedvig bilförsäkring

Grundsjälvrisken är 1 500 kronor som utgår från trafikförsäkringen. Det finns olika skydd i Hedvig bilförsäkring och det kan finnas undantag när det finns annan självrisk eller ingen självrisk alls. Exakt självrisk för olika skador och tillfällen framgår i personliga försäkringsvillkor. 

För skador som faller inom Hedvig halvförsäkring (delkasko) är självrisken normalt 2 000 kronor. Självrisken för skador som ersätts av Hedvig helförsäkring vagnskada är 5 000 kronor men utan självrisk vid kollision med djur.

Då gäller annat än självrisken

Det finns olika delar i Hedvig bilförsäkring som har annan självrisk. Några är:

 • Maskinskada, om bilen körts under 6 000 mil är det 5 000 kronor i självrisk. Har bilen körts över 6 000 mil är självrisken 8 000 kronor. Maskinskadeförsäkring gäller fram tills bilen är max åtta år eller körts 10 000 mil.
 • Räddning/bärgning är självrisken 1 750 kronor.
 • Vid byte av ruta är självrisken 2 000 kronor.
 • Vid lagning av ruta finns ingen självrisk.
 • Rättsskydd. Självrisken är 20 % av kostnaderna men lägst 2 000 kronor.
 • Kristerapi utan självrisk.
 • Hyrbil vid Pluspaket då är det 25 % av kostnaden i självrisk.

Det kan finnas olika faktorer som påverkar självrisken och vilken ersättning som utgår. Du kan läsa Hedvigs bilförsäkring fullständiga villkor här

Vad kostar Hedvig bilförsäkring?

För att få fram exakt pris för din bil behöver du ange vissa uppgifter till Hedvig försäkringsbolag. Det är precis som med alla bilförsäkringar många faktorer som avgör vilket det slutgiltiga priset blir. Hedvig har även speciell bilförsäkring till dig som är student eller ung

Du kan få rabatter hos Hedvig försäkringsbolag, bland annat 20 % på hemförsäkring om du även försäkrar bilen hos försäkringsbolaget. Till skillnad mot andra försäkringsbolag har inte Hedvig dubbla självrisken om föraren är under 25 år.

Kontakta Hedvig försäkringsbolag

Hedvig app

Hedvig har en speciell app, Hedvig-appen där du kan sköta alla dina försäkringsärenden inklusive skadeanmälan.

Öppettider

Du kan chatta med kundtjänst vardagar mellan 08:00-22:00 och helger 10:00-22:00. 

Telefonnummer och email

För frågor om din försäkring kan du även ringa kundtjänst på +46 10 45 99 200.

Vill du veta ditt pris för Hedvig bilförsäkring får du snabbt svar genom att fylla i dina uppgifter här

Du kan även ringa kundtjänst på 075-101 20 00 för att få prisförslag eller mejla [email protected] för frågor.

Vanliga frågor om Hedvig Bilförsäkring

Är Hedvig en bra bilförsäkring?

Hedvig försäkring är högt rankade av kunder hos Trustpilot. Kundtjänstens bemötande och tillgänglighet är uppskattat av kunder. Kundtjänst finns tillgängliga via e-post, chatt och telefon. Det går att göra skadeanmälan dygnet runt via Hedvig-appen. 

Vad är skillnaden mellan Hedvig hel-och halvförsäkring?

Skillnaden är att Hedvig helförsäkring inkluderar även vagnskada utöver allt som ingår i halvförsäkring. Du kan få ersättning vid skadegörelse, kollision med djur och få ersättning för skador på din bil om du råkar ut för en olycka.

Vilket skydd ska jag välja till min bil hos Hedvig bilförsäkring?

Trafikförsäkring är obligatoriskt och ingår i alla Hedvig bilförsäkringar. För bilar som är max tre år gamla finns vagnskadegaranti och därför brukar halvförsäkring räcka. Beroende på bilens värde kan en helförsäkring vara bästa alternativ om bilen är mellan 3 och 10 år.

Vem är Hedvig försäkring?

Hedvig försäkring grundades 2017 av Lucas, Fredrik Fors och John Ardelius. Idagsläget finns flera investerare bland annat Cherry Ventures, Obvious Ventures, CommerzVentures och Novax.

Senast granskad: 20 mars, 2023