Bästa bilförsäkringen för Mercedes-Benz

Här får du reda på allt kring försäkringar för din Mercedes. Vi går igenom både märkesförsäkringar och andra alternativ, samt hur du gör för att jämföra bilförsäkringar. Du får dessutom användbara tips och råd inför det stundande valet, men även tydliga förklaringar kring vad de olika försäkringarna täcker.

Hur du väljer rätt Mercedes bilförsäkring

Hur du väljer rätt försäkring handlar framförallt om vilka behov du har. Äger du en gammal veteran Mercedes kanske det räcker med en halvförsäkring, medan det kan vara en god idé att införskaffa en märkesförsäkring för din nya bil – specifikt då den lagas på en auktoriserad märkesverkstad, samt att de alltid använder originaldelar. 

Maskinskadeförsäkringen gäller däremot endast på bilar som är högst 8 år gamla när du tecknar en märkesförsäkring. Gällande batteriet i elbilar kan skyddet också variera från bolag till bolag, i synnerhet vilka slags skador som ersätts. Utgå därför alltid från din specifika modell och vilka försäkringsbehov du har, innan du tecknar försäkringen.

Trafikförsäkring för Mercedes

Som bilförare måste du ha en trafikförsäkring enligt lag. Detta då det inkluderar skydd för dig och dina passagerare när en olycka inträffar. För ett premiummärke är det däremot sällsynt med endast trafikförsäkring som skydd, specifikt då den inte täcker mot skador eller stöld.

Halvförsäkring för Mercedes

Försäkringsbolagen och deras villkor kan variera, men dessa omständigheter brukar alltid täckas med en halvförsäkring:

De olika bolagen använder också tilläggsförsäkringar för kupéskador, vagnskador, eller andra omständigheter som inte ingår i skyddet. Utöver detta kan dera självrisk variera, men i regel räcker en halvförsäkring för något äldre Mercedes bilar. Tänk också på att en vagnskadegaranti ingår per automatik i nya bilar under de första åren, därmed är en helförsäkring oftast onödig att teckna i början.

Helförsäkring Mercedes

Om du behöver det allra bästa alternativet rekommenderar vi en helförsäkring. Denna erbjuder allt som de andra gör, men även skydd mot skador i karossen. Om din vagnskadegaranti håller på att löpa ut och du vill fortsätta att njuta av samma typ av försäkring föreslår vi att du tecknar en helförsäkring.

Om du krockar en Mercedes kan det nämligen bli dyrt, särskilt om felet är ditt och du saknar ett skydd mot vagnskador. 

Märkesförsäkring för Mercedes

En helförsäkring täcker det mesta, men om du vill få det där lilla extra kan en märkesförsäkring vara aktuell. För just denna bilmodell är det If som står som försäkringsgivare, i samarbete med Mercedes.

En del förmåner som ingår är:

 • 3 000 kr lägre självrisk för skador som inte täcks av vagnskadegarantin
 • Vagnskadegaranti vanligtvis i 3 år
 • Reparationer hos auktoriserade Mercedes-Benz verkstäder (service försäkring)
 • Skadeanmälan online dygnet runt
 • Ny bil från Mercedes om den totalskadas och är yngre än 2 år
 • Ersättning utan övre beloppsgräns vid stöld av däck, fälgar, GPS, stereo och annan utrustning
 • Bilbärgning kan beställas online (i Danmark, Sverige och Norge)
 • Leasing försäkring ingår med fast månadskostnad om du leasar din Mercedes

Vårt råd är att du knappar in ditt registreringsnummer och personnummer för att se ditt pris direkt på hemsidan. Jämför sedan detta med andra försäkringsbolag innan du bestämmer dig, framförallt då det ofta är dyrare med en märkesförsäkring när det rör sig om en premiummodell.

Vad kostar det att försäkra en Mercedes?

Din årspremie blir dessvärre högre jämfört med en Saab eller Volvo. Det finns däremot en del saker som kan påverka priset, bland annat åldern på din Mercedes. Var du bor i Sverige kan också ändra priset en aning, samt att de olika försäkringsbolagen använder en egen prissättning utifrån en rad med faktorer.

Du kan även pressa ned kostnaden genom att ha flera försäkringar hos ett och samma bolag. Vissa av dem erbjuder dessutom ett mer heltäckande skydd redan i halvförsäkringen, så det gäller att hålla ögonen öppna. Jämför gärna många olika försäkringar mot varandra innan du bestämmer dig!

Tips innan du väljer bilförsäkring till din Mercedes

 1. Jämför innan du gör ditt slutgiltiga val: Betala inte för mycket för din bilförsäkring, utan fokusera på vad som faktiskt behövs. Speglar försäkringen din livsstil? Har du en dyr och lyxig Mercedes? Eller kör du med en äldre modell som inte är lika värdefull? Alla dessa saker spelar en avgörande roll i sammanhanget.
 2. Vilken slags Mercedes är du intresserad av? Många förknippar Mercedes med glamour och kvalitet, men under de senaste åren har de lanserat många hybridbilar, elbilar och utmanare till Tesla. Behöver du extra utrymme för familjen? Eller är det viktigt med ekonomisk körning? Du kanske bor ute på landet och inte har lika höga krav på din försäkring som i innerstan. Fundera noga på allt detta innan du bestämmer dig.
 3. Välj försäkringstyp utifrån bilmodell: Det är inte konstigt att en Mercedes kostar mer att försäkra än billigare bilmodeller. Ta även detta i beaktande när du jämför olika försäkringar mot varandra. 
 4. Samla försäkringar hos samma bolag: Genom att ha din hemförsäkring, livförsäkring och andra försäkringar via en och samma försäkringsgivare får du ofta rabatt på priset. Med hjälp av detta knep kan du få ned din totalkostnad.

Teckna en Mercedes försäkring via Försäkringsguiden

Använd vår kunskap av branschen för att jämföra bilförsäkringar för din Mercedes. På detta sätt kan du slippa att betala mer än nödvändigt, något som kan bli fallet om du försöker komma i kontakt med försäkringsbolagen på egen hand. 

Med hjälp av våra kostnadsfria jämförelser kan du enkelt se för- och nackdelar, utmärkande egenskaper, ta del av en billig försäkring, samt se vilka tillägg de olika försäkringsgivarna erbjuder. Vi gör det enklare för dig att i lugn och ro välja ut en passande bilförsäkring till din Mercedes!

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar det att försäkra en Mercedes?

Den genomsnittliga premien för Mercedes-Benz är 4 966 kr. Prisbilden är högre för detta märke jämfört med många andra bilar,specifikt då Mercedes anses vara ett premiummärke med kvalitetsdelar. En billig mercedes AMG försäkring är dessvärre inget som hör till vanligheterna.

Vad ingår i Mercedes försäkring?

När du tecknar en märkesförsäkring via Mercedes ingår alltid en mer personlig service. De betonar även att deras samarbetspartners känner varje bilmodell i minsta detalj, samtidigt som du får njuta av förmåner som lägre självrisk, mer fördelaktiga villkor kring ersättning, samt en helt ny bil om den totalskadas inom 2 år.

Hur länge har man vagnskadegaranti hos Mercedes?

Den gäller oftast i 3 år vilket innebär att du inte behöver teckna en helförsäkring. De rekommenderar också att du kontrollerar vagnskadegarantibeviset då tiden kan skilja sig bland olika modeller.

Var är min bil försäkrad?

Du får alltid ett försäkringsbevis skickad via e-post eller brevledes när du tecknar en försäkring via nätet. Där framgår vilket försäkringsbolag du har tecknat bilförsäkringen hos, men även allt det finstilta som finns med i villkoren. Utöver detta ska det stå vilket paket du har (tex. Försäkring Stor, Mellan, BilExtra, eller Liten).

Senast granskad: 6 juli, 2023